33-ejų metų gynėjas po rungtynių su latviais pranešė baigiantis karjerą nacionalinėje komandoje. Tai graikų lyderis paskelbė rūbinėje. Sprendimą pasitraukti po čempionato jis buvo priėmęs dar prieš turnyrą, bet iki šiol laikė paslaptyje.

„Tai buvo labai sunkus momentas. Vassilis – vienas tų, kurie pakeitė Graikijos krepšinį, jo pavardė liks istorijoje. Manau, jis – vienas geriausių visų laikų Europos žaidėjų“, – tiltelį palikusiam kapitonui nusilenkė F. Katsikaris.

„Ačiū Vassiliui, buvo didžiulė garbė žaisti su juo rinktinėje“, – dėkojo V. Spanoulio komandos draugas Pirėjo „Olympiakos“ klube Evangelos Mantzaris.

Gyva Eurolygos legenda 2005 metais su Graikijos rinktine triumfavo Europos čempionate, o 2009 metais pasipuošė bronza. 2006-aisiais V. Spanoulis padėjo graikams tapti pasaulio vicečempionais.

Bet Lilyje V. Spanoulį neutralizavo ispanai Sergio Llullas ir Pau Ribas, ketvirtfinalyje leidę jam įmesti tik 10 taškų. Graikai po dramatiškos kovos pralaimėjo 71:73. Paskutinėse rungtynėse vilkėdamas Graikijos rinktinės marškinėlius V. Spanoulis į latvių krepšį įmetė 16 taškų.