40:38 – po dviejų kėlinių Europos pirmenybių atkrintamųjų varžybų šeimininkai prieš kuklią Latvijos ekipą pirmavo tik dviem taškais.

Vis dėlto Vincento Collet auklėtiniai savo klasę įrodė ir po pertraukos įtvirtino pergalę rezultatu 84:70.

Prancūzai pataikė svarbių metimų, o mes kiek iškritome iš savo ritmo. Bet kovėmės iki pabaigos. Be to, mėgavomės atmosfera šioje arenoje – šitiek žmonių susirinko“, – DELFI rungtynes komentavo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Janis Blūmas.

„Pralaimėjome kovą „po lenta“, prancūzai pataikė nedengiami. Jie įrodė, kad yra didesni, aukštesni ir stipresni už mus“, – pridūrė vidurio puolėjas Kasparas Berzinis.

Latviai išties nepasidavė anksčiau laiko, mat net ir tada, kai nugalėtojas jau buvo aiškus, aikštėje bėgiojo starto penketo žaidėjai.

Gal ir netoliaregiškas sprendimas, turint omenyje tai, kad čempionatas A. Bagatskio komandai toli gražu nesibaigė. Ketvirtadienį ji varžybose dėl 5-8 vietų stos prieš graikus, kurie po dramatiškos kovos 71:73 nusileido ispanams. Pergalės atveju Latvija išsyk pelnytų kelialapį į olimpinės atrankos turnyrą, pralaimėjusi turėtų dar vieną galimybę, kadangi viltis patekti į Rio de Žaneiro žaidynes išsaugos 3-7 vietas užėmusios ekipos.

„Didžiuojuosi komanda, patekusia į geriausių aštuonetą. Latvijai tai – didelė sėkmė. Bet mums reikia kovoti toliau ir mėginti pergalingai užbaigti čempionatą. Mes tikrai stengsimės. Graikai visada žaidžia fizine jėga paremtą krepšinį, todėl per dieną turime atgauti kuo daugiau jėgų“, – situaciją vertino J. Blūmas, praėjusį sezoną praleidęs Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija) klube.

„Po šių rungtynių labai gerai nesijaučiame. Bet, žiūrint bendrai, kol kas mes pasirodėme neblogai. Tik turime čia nesustoti. Nemanau, kad kuri nors komanda nuleis rankas ir dėl motyvacijos stygiaus rimtai nebekovos likusiuose mačuose. Bent jau latviai – tikrai ne. Mums likusios rungtynės bus pačios svarbiausios“, – DELFI patikino ir K. Berzinis.

Išlieka tikimybė, kad latviams dar reikės Lilyje susigrumti su lietuviais – taip nutiktų, jei komandoms tektų žaisti dėl 7 vietos. Rungtynės dėl 5 pozicijos nebus žaidžiamos.

Bet Latvijos rinktinės atstovai Lietuvai linki ketvirtfinalyje peržengti Italijos slenkstį ir varžytis dėl medalių. Ir dėkoja už paramą, kurią A. Bagatskio auklėtiniams bent jau internete reiškia daug pietinių kaimynų. Tiesa, rungtynėse tarp Prancūzijos ir Latvijos kone sausakimšose „Stade Pierre Mauroy“ tribūnose žaliamarškinių sirgalių nesimatė.

„Žinoma, palaikysime jūsų komandą trečiadienį. Tikiuosi, nugalėsite italus ir žaisite pusfinalyje“, – sakė J. Blūmas.

„Aš nė kiek neabejoju, kad Latvijos žiūrovai taip pat visada serga už Lietuvą. Mes juk broliai. Ačiū visiems lietuviams, kurie mus palaiko. Mes palaikysime jus ketvirtfinalyje, ir tikiu, kad tą patį darys visa Latvija“, – antrino K. Berzinis.

Primename, kad Lietuvos ir Italijos dvikova Europos čempionato ketvirtfinalyje įvyks trečiadienį, nuo 22 val. Lietuvos laiku.