Latviai garbingai kovojo du kėlinius ir po jų atsiliko tik dviem taškais (38:40), tačiau po pertraukos šeimininkai nusprendė baigti juokus, surakino varžovus savo geležinės gynybos gniaužtuose, o puolime vedami Tony Parkerio susikrovė saugų pranašumą (64:47) bei pergalingai užbaigė mačą.

Prancūzai pusfinalyje susikaus su Ispanija, kuri 73:71 įveikė graikus.

Prancūzija: Tony Parkeris 18, Borisas Diaw 14, Rudy Gobertas 13, Nando De Colo 11, Joffrey Lauvergne 10 taškų.

Latvija: Kristapas Janičenokas 16, Janis Strielnikas 14, Dairis Bertanis 12, Rolandas Freimanis 9 taškai.


Rungtynių eiga:

Prancūzų starto penketas: Tony Parkeris, Nando de Colo, Nicolas Batumas, Borisas Diaw ir Rudy Gobertas.

Latvių starto penketas: Janis Strielnikas, Kristapas Janičenokas, Dairis Bertanis, Rolandas Freimanis ir Kasparas Beržinis.

Rungtynes aktyviau pradėjo latviai, kurie po Kristapo Janičenoko tritaškio ir Dairio Bertanio dvitaškio su pražanga išsiveržė į priekį – 5:10. Nors po sėkmingos Rudy Goberto atkarpos ir rezultatyvaus Nando de Colo prasiveržimo šeimininkai buvo trumpam persvėrę rezultatą savo naudai (15:14), latviai iškart atsakė spurtu 9:0 ir vėl nutolo – 15:23. Po pirmo kėlinio – 21:25.

Antro ketvirčio pradžioje po pirmų Tony Parkerio taškų nuo baudų metimų linijos ir Mickaelio Gelabale dvitaškio jau prancūzai atsidūrė priekyje – 27:26. Nors latviai netrukus laimėjo atkarpą 6:0 ir susigrąžino persvarą (27:32), įsižaidęs T. Parkeris pelnė 9 taškus iš eilės ir leido Prancūzijos rinktinei į didžiąją pertrauką išeiti būnant geresnės nuotaikos – 40:38.

Trečio kėlinio pradžioje Vincento Collet auklėtiniai savo varžovams beveik 4 min. neleido pelnyti taškų, kai patys surinko 7-is (47:38), o netrukus po galingo R. Gobetro dėjimo skirtumas tarp komandų pirmą kartą tapo dviženklis – 50:40. Prancūzai ir toliau neatleido vadelių bei neleido latviams pajausti taiklių tritaškių skonio – 56:45.

Po T. Parkerio ir Boriso Diaw atakų prancūzų pranašumas išaugo jau iki 17 taškų – 64:47 (likus žaisti 7 min.). Likęs dvikovos laikas jau tebuvo formalumas, nes latviai nebeturėjo jėgų ir išteklių panaikinti tokį deficitą. Galutinis rezultatas – 84:70.

Prancūzai aštuntfinalyje 76:53 nušlavė turkus, o latviai 73:66 įveikė slovėnus.

Primename, kad Ainaro Bagatskio auklėtiniai pirmenybes pradėjo D grupėje, kurioje 49:68 neprilygo Lietuvos krepšininkams, tačiau užėmė antrą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (466)