Iki ketvirto kėlinio pabaigos likus žaisti kiek daugiau nei minutei ispanai pirmavo 68:61, tačiau graikai pakilo į lemiamą šturmą ir po Nicko Calatheso bei Kosto Slouko tritaškių priartėjo iki minimumo (72:71). Tiesa, likusių 4 sekundžių jiems nebeužteko, kad persvertų rezultatą po netaiklios antros Pau Gasolio baudos – Giannio Antetokounmpo desperatiškas metimas iš aikštės vidurio tikslo nepasiekė.

Ispanijos rinktinės varžove pusfinalyje bus šeimininkė Prancūzija.

Ispanija: Pau Gasolis 27 (9/16 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 6/8 baudos, 9 atk. kam.), Nikola Mirotičius 18 (2/4 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 8/8 baudos), Sergio Rodriguezas 10, Sergio Llullas 8, Felipe Reyesas taškai.

Graikija: Nickas Calathesas 14, Georgios Printezis 13, Giannis Antetokounmpo 12 (17 atk. kam.), Vasillis Spanoulis 10, Kostas Koufos 9 taškai.

Rungtynių eiga:

Ispanų starto penketas: Sergio Llullas, Pau Ribas, Rudy Fernandezas, Nikola Mirotičius ir Pau Gasolis.

Graikų starto penketas: Vassilis Spanoulis, Nickas Calathesas, Giannis Antetokounmpo, Georgios Printezis ir Kostas Koufos.

Mačą dviem taikliais tritaškiais iš eilės pradėjo Sergio Llullas ir ispanai iškart pabėgo į priekį – 6:0. Visgi graikai nesutriko ir, vedami patyrusio Vassilio Spanoulio, išlygino rezultatą – 8:8. Nors netrukus įsimėtė Pau Gasolis, pelnęs šešis taškus iš eilės, po pirmo kėlinio lygu – 14:14.

Antro ketvirčio pradžioje tritaškiais apsikeitė Sergio Rodriguezas ir Giannis Antetokounmpo – 20:20. Ispanai ir toliau stengėsi išnaudoti savo pranašumą priekinėje linijoje: po P. Gasolio ir Nikolos Mirotičiaus taškų – 27:20. Graikus sunkiu metu patempė du svarbius metimus pataikęs Georgios Printezis – 29:25. Vis dėlto Ispanijos rinktinė ir toliau sumaniai išnaudojo savo aukštaūgius bei iki didžiosios pertraukos įgijo 7 taškų persvarą – 39:32.

Trečią kėlinį pakiliau pradėjo graikai, kurie po V. Spanoulio tolimo šūvio ir prasiveržimo, G. Antetokounmpo dvitaškio su pražanga, Nicko Calatheso tritaškio ir Kostos Koufoso dėjimo laimėjo atkarpą 11:0, ne tik panaikino turėtą deficitą, bet ir patys išsiveržė į priekį – 42:46. Įsismaginę graikai nesugebėjo sustabdyti tik P. Gasolio, bet prieš lemiamą ketvirtį pirmavo dviem taškais – 55:57.

Paskutinę 10 minučių atkarpą daug sėkmingiau pradėjo ispanai, kurie po Felipes Reyeso, N. Mirotičiaus ir Victoro Clavero atakų spurtavo 7:0 ir vėl persvėrė rezultatą savo naudai – 62:57. Sergio Scariolo auklėtiniai ir toliau išlaikė iniciatyvą: po S. Rodriguezo dvitaškio ir N. Mirotičiaus baudų – 66:60 (likus žaisti 3 min. 30 sek.). Graikus mėgino gelbėtis desperatiškai ir po Nicko Calatheso bei Kosto Slouko tolimų bombų paliko varžovams tik vieną tašką – 72:71 (likus 4,1 sek.), tačiau P. Gasolis prametė antrą baudą, o G. Antetokounmpo metimas iš aikštės vidurio tikslo nepasiekė – 73:71.


Ispanai aštuntfinalyje tik po įspūdingai sužaisto ketvirto kėlinio 80:66 eliminavo lenkus, o kol kas be kluptelėjimų žygiuojantys graikai 75:54 sutriuškino belgus.

Ispanijos krepšininkai 2013 m. Senojo žemyno čempionate Slovėnijoje užėmė trečią vietą, o Graikijos atstovai – tik 11-tą. Tiesa, antro etapo grupės varžybose jie 79:75 įveikė ispanus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (132)