Taškų grafoje pirmoje vietoje įsitaisęs ispanas Pau Gasolis (23), antroje – italas Danilo Gallinari (21), trečioje – vokietis Dennisas Schroderis (19,8), ketvirtoje – žydas Omri Casspi (18,5), o penktoje – lietuvis Jonas Valančiūnas (18).

213 cm ūgio uteniškis žaidė ketveriose rungtynėse, o sėkmingiausios jam buvo būtent tos, kuriose buvo patirtas vienintelis pralaimėjimas. J. Valančiūnas į belgų krepšį įmetė 25 taškus.

Lietuvos rinktinės lyderis kol kas dominuoja ir po krepšiu – jis vidutiniškai atkovoja po 10 kamuolių ir pagal šį rodiklį nesunkiai užimą pirmą vietą. Aukštaūgis lenkia rusą Andrejų Voroncevičių (9,2), ukrainietį Kirilą Fesenko (8,8), čeką Janą Vesely (8,2) ir P. Gasolį (8).

Mūsiškis kartu su K. Fesenko žengia pirmoje pozicijoje pagal atliktus dvigubus dublius (3) ir ketvirtas pagal blokus (1,5).

Jonas Mačiulis užima devintą vietą „snaiperių“ (6/10 – 60%) ir antrą geriausiai kamuolius perimančių žaidėjų sąraše (1,8), o Mantas Kalnietis yra antras pagal rezultatyvius perdavimus (7,4). Tiesa, mūsų įžaidėjas – tarp šešių daugiausiai klaidų atliekančių krepšininkų (3,4).

Geriausiai kamuolius Europos čempionate „vagia“ žydas Yogevas Ohayonas (2), daugiau rezultatyvių perdavimų atlieka čekas Tomašas Satoranskis (8,4), o daugiausiai klaidų daro D. Schroderis (4,2).

Komandų statistikos grafose Lietuvos rinktinė pagal pelnomus taškus yra 17-a (72), pagal dvitaškių pataikymą – vos 22-a (43,1%), pagal tritaškių taiklumą – tik 15-a (32,4%), o pagal baudų metimus – penkta (78,6%).

Vis tik mūsiškiai labai sėkmingai kovoja dėl kamuolių (3 vieta – 38,8), bet ne taip gerai dalijasi kamuoliu (15 vieta – 17,4).

Lietuviai kiekvienose rungtynėse perima po 5,8 kamuolio (6 vieta), blokuoja po 3 metimus (6 vieta), bet suklysta po 13,2 karto (9 vieta).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)