Nors J. Valančiūno būklė gerokai pagerėjo ir jam nebėra aukštos temperatūros, sprendimas, ar pasitelkti jį mūšiui su čekais, bus priimtas prieš pat rinktinei išvykstant į Rygos areną.


Lietuvos rinktinės gydytojas Vytenis Trumpickas teigė, kad sprendimas, ar J. Valančiūnas žaisti šiandien galės, bus priimtas paskutinę minutę prieš išvažiuojant į rungtynes.

„Jono būklė yra žymiai geresnė, tačiau galutinį sprendimą priimsime vakare prieš pat rungtynes. Dar nežinome tiksliai, ar galės išeiti, bet būklė tikrai žymiai geresnė, temperatūros nėra, neviduriuoja. Tyrimai kol kas yra geri, bet būna ir taip, kad ryte tyrimai geri, o vakare vėl sukarščiuoja“, - sakė V. Trumpickas.

Anot gydytojo, pats Jonas dega noru išeiti į aikštelę: „Jis visada nori išeiti į aikštę, jam atliekamos visos reikalingos priemonės ir tikimės, kad jis šiandien žais. Pasitarsime su treneriais, įvertinsime jo būklę, kiek jis po ligos galės mums padėti. Jis pamiegos, eis užkandžiauti ir viešbutyje prieš pat išvažiuojant į rungtynes nuspręsime.“

Pasak pašnekovo, visi kiti žaidėjai yra sveiki: „Kol kas virusas niekam nepersimetė, Jonas būna kambaryje, išeina truputį pakvėpuoti į lauką ir viskas gerai.“

J. Valančiūnas dar antradienį nebaigė vakarinės treniruotės ir buvo anksčiau išvežtas į viešbutį. Paaiškėjo, kad jis užsikrėtė virusu – aukštaūgiui pakilo temperatūra.

Dėl to „centras“ praleido itin sunkią ketvirtadienio dvikovą su estais (64:62).

Primename, kad J. Valančiūnas buvo bene vienintelis mūsiškių šviesulys pralaimėtame mače belgams (74:76), kuriame jis pelnė net 25 taškus ir atkovojo 12 kamuolių.

Ar Toronto „Raptors“ aukštaūgis galės padėti nacionalinei komandai paskutinėse D grupės rungtynėse ketvirtadienį su čekais, paaiškės vakare.

Lietuviai su čekais kovos 21 val. 30 min.

Vietą kitame turnyro etape po dramatiškai išplėštos pergalės prieš estus (64:62) užsitikrinusi Lietuvos rinktinė D grupėje gali užimti pirmą vietą, tenkintis antrąja arba likti trečioje – pirmiausia, viskas priklausys nuo rungtynių su Čekijos komanda, kurios vyks 21 val. 30 min., baigties, o nesėkmės jose atveju, galutinę lietuvių poziciją pogrupyje lems kitų dvikovų (tarp Belgijos ir Ukrainos bei Latvijos ir Estijos) rezultatai.

Variantai, kurioje D grupės vietoje gali atsidurti Lietuva:

1. Jei Lietuvos krepšininkai įveiks čekus, jie su keturiomis pergalėmis užsitikrins pirmą vietą (D1).

2. Jei lietuviai suklups, pirma pozicija atiteks Čekijai, o mūsiškiai užims antrąją (D2), jei latviai kitame mače nugalės estus.

3. Jei lietuviai nusileis čekams, latviai – estams, o belgai įveiks ukrainiečius, mūsiškiams teks tenkintis trečia vieta (D3). Tai reikštų, kad aštuntfinalyje lauktų kautynės su kroatais.

Aštuntfinalyje D1 susitiks su C4, D2 su C3, D3 su C2, o D4 su C1.

Jau aišku, kad C grupės nugalėtoja taps Graikijos rinktinė (4/0), laimėjusi visus keturis pirmus susitikimus, o antros vietos nebeužleis Kroatija (3/1).

Tuo metu trečią ir ketvirtą pozicijas dar gali užimti bet kuri kita iš likusių komandų – Slovėnija (2/2), Gruzija (1/3), Olandija (1/3), Makedonija (1/3).

Paskutiniame C grupės ture tarpusavyje žaidžia:

Graikija – Olandija

Kroatija – Gruzija

Slovėnija – Makedonija.

Visi galimi C grupės 3-4 vietų scenarijai:

1. Jei laimės graikai, kroatai ir slovėnai: 3. Slovėnija. 4. Gruzija.

2. Jei laimės graikai, kroatai ir makedonai. 3. Makedonija. 4. Slovėnija.

3. Jei laimės graikai, gruzinai ir slovėnai: 3. Slovėnija. 4. Gruzija.

4. Jei laimės graikai, gruzinai ir makedonai (mažesniu nei 8 taškų skirtumu): 3. Slovėnija. 4. Gruzija.

Jei laimės graikai, gruzinai ir makedonai (8-13 taškų skirtumu): 3. Gruzija. 4. Slovėnija.

Jei laimės graikai, gruzinai ir makedonai (14-18 taškų skirtumu): 3. Gruzija. 4. Makedonija.

Jei laimės graikai, gruzinai ir makedonai (19 taškų ir daugiau): 3. Makedonija. 4. Gruzija.

5. Jei laimės olandai, kroatai ir slovėnai: 3. Slovėnija. 4. Olandija.

6. Jei laimės olandai, kroatai ir makedonai: 3. Makedonija. 4. Slovėnija.

7. Jei laimės olandai, gruzinai ir slovėnai: 3. Slovėnija. 4. Olandija.

8. Jei laimės olandai, gruzinai ir makedonai (mažesniu nei 14 taškų skirtumu): 3. Slovėnija. 4. Makedonija.

Jei laimės olandai, gruzinai ir makedonai (14 taškų ir daugiau): 3. Makedonija. 4. Slovėnija.

Primename, kad pasirengimo Europos pirmenybėms metu Jono Kazlausko auklėtiniai išmėgino savo jėgas net su dviem iš galimų varžovų aštuntfinalyje – kroatais (pralaimėta 59:72) ir makedonais (laimėta 68:62).

Aštuntfinalio rungtynės Lilyje, Prancūzijoje, bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)