- Ką galite pasakyti apie Lietuvos komandą?

- Laukia rungtynės su Lietuva, tai visuomet stipri komanda, bet jeigu atvirai, ši komanda dabar neatrodo tokia stipri, kaip ankstesniais metais, jiems trūksta kai kurių labai gerų žaidėjų: brolių Lavrinovičių, Kleizos, Motiejūno. Žinoma, tai krepšinio šalis, dėl to komanda yra gera, bet mes esame pasitikintys savimi, lietuviai jau pralaimėjo vienas rungtynes ir mes pabandysime jiems suteikti dar vieną nesėkmę.

- Grįžkime 16 metų atgal į rungtynes prieš Lietuvą, ar prisimenate tą mačą?

- Žinoma, prisimenu, prisiminsiu jį visą savo gyvenimą. Mes laimėjome prieš labai stiprią Lietuvos komandą su legenda Arvydu Saboniu, man labai smagu matyti jį sėdinti prie viešbučio ir geriantį kavą, jis dabar, kiek žinau federacijos prezidentas. Jis vienas geriausių žaidėjų Europos istorijoje. Tikiuosi, kad rytoj vėl nustebinsime lietuvius.

- Koks žaidėjas Lietuvos rinktinėje yra geriausias?

- Manau, kad Jonas Valančiūnas, tai vienas geriausių vidurio puolėjų Europoje ir pagrindinė lietuvių figūra. Taip pat labai gerbiu Joną Mačiulį, Mantą Kalnietį. Tačiau dabar rinktinė atrodo kitokia, aš tikėjausi kitokios lietuvių komandos, galbūt dėl kartų kaitos.

- Kokios stipriosios Lietuvos rinktinės pusės?

- Jie labai gerai žaidžia gynyboje, pavyzdžiui, latviams leido pelnyti tik 49 taškus. Manau, kad rytoj bus labai intensyvios ir agresyvios rungtynės.

- Laukia dvikova tarp J. Veselio ir J. Valančiūno, kaip jūs tai vertinate?

- Manau, kad tai bus svarbu, tačiau jie yra skirtingi žaidėjai. Jonas yra aukštesnis Janas yra aukštas, tačiau labai mobilus, greitai bėga. Bet kova bus įdomi.

- Ar Lietuva vis dar yra grupės favoritė?

- Rungtynėse su belgais lietuviams šiek tiek nepasisekė, jie laiminėjo, kai buvo likusios dvi minutės, tačiau belgai grįžo į rungtynes. Manau, kad belgams pasisekė, o Lietuva vis dar yra grupės favoritė, tai šalis, kuri turi didžiausias krepšinio tradicijas, tikrai didesnes nei Čekija.

- Kalbėjote apie Sabonį, o rytoj turėsite galimybę žaisti prieš jo sūnų, ar žinote tai?

- Taip, keista, tačiau tai ne pirmas kartas, kai man taip nutinka. Profesionaliai krepšinį žaidžiu jau 19 metų, todėl dažnai sutinku sūnus komandos draugų, su kuriais žaidžiau prieš 15 metų. Jaunasis Sabonis yra labai talentingas, stebėjau jo žaidimą Jungtinėse Valstijose, jis jaučia daug spaudimo sekant tokiomis didelėmis tėvo pėdomis. Vakar žiūrėjau dokumentinį filmą apie Lietuvos krepšinį - „Kita svajonių komanda“ - istorija apie bronzos medalius 1992 metų olimpiadoje. Tai tiesiog nuostabu, aš niekada nežinojau visos istorijos. Jaunasis Sabonis yra talentingas ir manau, kad bus ateities Lietuvos krepšinio žvaigždė.

- Ar vis dar turite motyvacijos žaisti rinktinėje?

- Taip, turiu motyvacijos, juk esu čia. Prieš keturis metus į rinktinę atėjo jaunoji karta ir tarp mūsų atsirado labai stipri chemija, mes tapome gera komanda, mes džiaugėmės būdami kartu, todėl čia visuomet grįžtu. Praeitą Europos čempionatą galvojau, kad baigsiu karjerą, tačiau likau čia. Šis čempionatas tikrai bus paskutinis Europos čempionatas.

- Būtų smagu baigti karjerą rinktinėje olimpinėse žaidynėse?

- Be abejonių. Manau, kad tai daugybės Čekijos žaidėjų svajonė. Lietuva yra krepšinio šalis ir jums patekti į olimpines žaidynes yra įprasta, tačiau nepamenu, kada paskutinė kartą ten žaidė Čekija ar Čekoslovakija. Olimpiados svajonė mums yra didžiulė ir ypatinga.

Laukia dvikovos su J. Valančiūnu

Čekijos rinktinės lyderis Janas Vesely teigė, kad laukia artėjančios akistatos prieš Lietuvos ekipos vidurio puolėją Joną Valančiūną.

„Buvo sunkios rungtynės, mes stengėmės kautis iš visų jėgų, gerai gintis, nedarėme to 40 minučių, tačiau mums pavyko svarbiausiu metu. Mes laimingi dėl bendro čempionato rezultato, laimėjome tris rungtynės, žaidėme kartu kaip komanda, dėl to mums pasisekė“, - sakė J. Vesely.

Krepšininkas negalėjo daug pasakyti apie artėjančią dvikovą su Lietuvą: „Tai bus dar rytoj, liko 24 valandos, todėl tam dar nesiruošėme. Tai geriausia komanda mūsų grupėje, todėl bus sunkios rungtynės. Laukiu kovos prieš J. Valančiūną, kaip ir kovos prieš visus."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)