Jau antradienį J. Valančiūnas nebaigė vakarinės treniruotės ir buvo anksčiau išvežtas į viešbutį. Gydytojai teigė, kad krepšininkas užsikrėtė virusu.

Komandos gydytojas Vytenis Trumpickas DELFI patvirtino, kad „centras“ trečiadienio rungtynes praleis, o dėl ketvirtadienio akistatos su čekais – dar neaišku.

„Vakar po treniruotės jam pakilo gana aukšta temperatūra, jis gauna vaistų, guli viešbutyje ir tikimės, kad rytoj jau galės žaisti. Šiandien – tikrai ne“, - sakė V. Trumpickas.

Gydytojas apibūdino J. Valančiūno ligą: „Jis kažkur pasigavo virusiuką, negalime atsakyti kur, tiesiog galbūt po treniruotės išėjo ir peršalo, jam aukšta temperatūra, blogai jaučiasi. Mes tikrai tikimės, kad jis rytoj žais, taikomos, visos įmanomos priemonės, tiek skysčius atstatinėjame, jis guli, deriname maistuką ir manome, kad rytoj galės žaisti. O kaip sureaguos organizmas į gydymą, sunku pasakyti.“

Paklaustas, ar nuo J. Valančiūno neužsikrės kiti komandos draugai, gydytojas teigė, kad maža galimybė yra: „Sunku pasakyti. Maža tikimybė, tačiau visuomet atsiranda pavojus, kai yra virusas, kad kažkas dar užsikrės. Manau, kad taip nebus, stengiamės kol kas jį izoliuoti nuo komandos. Visi kiti žaidėjai sveiki, traumų nėra, visi gali žaisti 100 proc.“

Primename, kad J. Valančiūnas buvo bene vienintelis mūsiškių šviesulys pralaimėtame mače belgams (74:76), kuriame jis pelnė net 25 taškus ir atkovojo 12 kamuolių.

Lietuviai su estais kovos 21 val. 30 min.

Tikimasi, kad Toronto „Raptors“ aukštaūgis galės padėti nacionalinei komandai paskutinėse D grupės rungtynėse ketvirtadienį su čekais.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (283)