- Kaip jaučiatės, nugalėję Lietuvos rinktinę?

- Tai didžiulė pergalė, kurioms mums reikėjo. Pralaimėjome pirmąsias rungtynes latviams, nugalėję estus, nusprendėme, jog reikia nepaleisti lietuvių ir daryti jiems spaudimą. Laimei, mums pavyko laimėti. Atsilikinėdami šešiais taškais, likus žaisti dvi minutes, pataikėme du tritaškius. Tai buvo ypatingai svarbi akimirka, lietuviai pradėjo žaisti nervingai.

- Ar tai Jums buvo svajonių rungtynės?

- Taip. Po paskutiniojo kamuolio pataisymo tiesiog tikėjausi, kad metimas bus užskaitytas. Galvojau, kad mano pataisytas komandos draugo metimas jau buvo pasibaigus laikui. Gerai, kad mums pasisekė.

- Jūsų karjeros metimas?

- Taip, tai tikriausiai mano karjeros metimas.

- Ką manote apie Jono Mačiulio gynybą?

- Mes puikiai pažįstame vienas kitą. Manau, jis vienas geriausių lengvųjų kraštų visoje Europoje. Buvo smagu žaisti prieš jį. M. Kuzminskas taip pat labai geras žaidėjas. Smagu grumtis su tokiais krepšininkais.

- Antras rungtynes iš eilės atakuojate itin gerų pataikymo procentu. Kaip jums tai pavyksta?

- Esame „ant bangos“. Turime puikių metikų, esame komanda, galinti pataikyti iš tolimesnių distancijų. Neturime tokių didelių vyrukų kaip Lietuvos rinktinėje. Norėjome priversti lietuvius ištampyti jų gynybą, siekiant išvesti mūsų snaiperius metimams.

- Lietuvos rinktinė pirmavo 13 taškų skirtumu antrajame kėlinyje. Kas padėjo sugrįžti į rungtynes?

- Pradėjome geriau dirbti gynyboje. Pradėjome geriau judėti, dalintis kamuoliu. Ėmėme žaisti komandinį krepšinį, vietoj individualaus.

- Koks buvo jausmas laukti lemiamo teisėjų verdikto, pasibaigus rungtynių laikui?

- Buvau nervingas. Nežinau ar metimas bus įskaitytas. Komandos su nerimu laukė sprendimo, visi buvo susikabinę, puikus jausmas.

- Turėjote nemažai problemų stabdydami Joną Valančiūną. Tikėjotės jo tokio sėkmingo žaidimo?

- Taip, neturime tokių aukštų žmonių. Mes bandėme neatsilikti, grumdamiesi prieš jį, tačiau ketvirtajame kėlinyje jis pataikė daug nesudėtingų metimų. Jis puikus žaidėjas, vienas geriausių aukštaūgių NBA lygoje.

- Manote ši pergalė duos papildomų jėgų likusioms rungtynėms?

- Pradedant nuo vakar dienos laimėjimo jau turėjome sugrįžusį pasitikėjimą. Žaidėme gerai, nors estai buvo silpnesnis varžovas. Dar turime dvi sunkias likusias rungtynes. Mačas su čekais bus sunkus, žiūrėsime kaip jie žais šiandien. Su Ukraina taip pat nebus lengva.

Laimėjo dėl taiklių tritaškių

13 taškų pelnęs Belgijos rinktinės krepšininkas Samas Van Rossomas sakė, kad pergalės priežastis – tritaškių metimai.

„Pergalė prieš tokią šalį kaip Lietuva yra didžiausias Belgijos krepšinio laimėjimas. Manau, kad jūs žaidėte gerai pirmame kėlinyje, tačiau antroje rungtynių pusėje, pataikėme lengvų metimų ir laimėjome rungtynes. Atsilikinėjome šešiais taškais, tačiau sugrįžome į rungtynes“, - kalbėjo S. Van Rossomas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)