„Norėjome gynyboje žaisti kietai, nes lietuviams pralaimime ūgiu. Visų rungtynių metu žaidėme gerai, bet pabaigoje praradome koncentraciją ir tokia pajėgi komanda kaip Lietuva mus nubaudė. Bet mums tai buvo geriausios rungtynės pasirengimo cikle“, – savo komandos pasirodymu džiaugėsi vienas varžovų lyderių Predragas Samardžiskis.

Kad toks sėkmingas Makedonijos krepšininkų žaidimas nebuvo atsitiktinumas įrodo ir ankstesnių mačų rezultatai: dukart buvo nugalėtas Izraelis (75:58 ir 69:64) ir sutriuškinta Ukraina (81:51).

„Buvo sunkios varžybos. Makedonija – gera komanda: meta, bėga, moka laiku sustoti. O mes buvome apsimiegoję. Bet viskas baigėsi gerai – džiaugiamės pergale“, – komplimentų varžovams negailėjo Deividas Gailius.

Dėl savo vietos galutiniame dvyliktuke naujasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ narys dar nėra tikras. Šį kartą jis per 11 minučių D. Gailius pataikė vieną dvitaškį iš dviejų, prametė abu tolimus metimus ir perėmė kamuolį.

„Negalvoju apie savo galimybes – stengiuosi padėti komandai laimėti. Ne visada viskas pavyksta, bet rytoj bus kita diena ir vėl stengsimės laimėti“, – nedaugžodžiavo puolėjas.

Jau antrose rungtynėse iš eilės savo šešėlyje tūnojo Mindaugas Kuzminskas. Itin efektingai ir naudingai pirmuose mačuose žaidęs Malagos „Unicaja“ žaidėjas į makedonų krepšį įmetė tik 5 taškus (1/4 dvitaškis, 1/3 tritaškis, 0/2 baudos), nors aikštelėje praleido daugiausiai laiko (26:10 min.).

„Gerai, kad tokios rungtynės dabar, o ne vėliau. Tikiuosi pasitaisyti ir sugrįžti į ankstesnę formą“, – ryžtingai kalbėjo M. Kuzminskas.

Pasitaisyti 25-erių krepšininkas galės jau trečiadienį. Turnyro nugalėtojų vardus jau užsitikrinę lietuviai išbandys jėgas su daug vilčių į šį Europos čempionatą dedančia Kroatijos rinktine.

* * *

Pernai lietuviai Kaune prieš pasaulio pirmenybes laimėjo visus tris mačus ir iškovojo taurę – jie 86:67 pranoko graikus, 85:79 įveikė Naująją Zelandiją ir 80:79 palaužė slovėnus.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija 86:71.

Rugpjūčio 17 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija 86:74.

Rugpjūčio 18 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija 68:62.

Rugpjūčio 19 d. 19:30 val. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-7 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinėse atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)