Antradienį sušauktas neeilinis rinktinės narių susirinkimas, kuriame žaidėjai treneriams ir šalies krepšinio federacijai pateikė ultimatumą – jei minėti krepšininkai nebus grąžinti į komandą, grės boikotas.

Ultimatumas padėjo: visi trys krepšininkai liko nacionalinės komandos gretose. Apie tai pranešė rinktinės gydytojas Vasilijus Avramenka. Tiesa, ar jie vyks į Europos čempionatą, lieka neaišku, nes teigiama, kad jie gydosi traumas.

Kazanės „Uniks“ įžaidėjas A. Ponkrašovas – rusų kapitonas. Jo pareigas, jei šis negalės atstovauti savo šaliai, turėtų perimti Sergejus Monia.

Vietoje trijų traumas patyrusių žaidėjų, prisijungti prie rinktinės buvo pakviesti Jevgenijus Baburinas, Pavelas Podkolzinas ir Sergejus Tokariovas. Jie taip pat lieka komandoje, tačiau jų tolesnis likimas – taip pat neaiškus.

Primename, kad Rusijos rinktinei buvo skirta Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) diskvalifikacija, tačiau po rugpjūčio 9 d. Tokijuje įvykusio posėdžio nuspręsta ją anuliuoti. Tai reiškia, kad šios šalies nacionalinė komanda galės varžytis Europos čempionate.

Rusai Europos vyrų čempionatą pradės A grupėje Monpeljė (Prancūzija), kur jų varžovais turėjo būti Prancūzijos, Suomijos, Lenkijos, Bosnijos ir Hercegovinos bei Izraelio krepšininkai.

Rusijos rinktinės kandidatų sąrašas: Antonas Ponkrašovas, Jevgenijus Voronovas, Jegoras Vialcevas, Sergejus Monia, Michailas Kulaginas, Jevgenijus Baburinas, Andrejus Voroncevičius, Vitalijus Fridzonas, Dimitrijus Chvostovas, Pavelas Korobkovas, Nikita Kurbanovas, Pavelas Antipovas, Andrejus Zubkovas, Semionas Antonovas, Jevgenijus Valijevas, Andrejus Desiatnikovas, Ruslanas Patejevas ir Dimitrijus Kulaginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (192)