Pakeisti treniruočių grafiką auklėtiniai J. Kazlausko prašė jau šeštadienį, kuomet jų pamaina žaidė Kaune vykstančių Senojo žemyno pirmenybių pusfinalyje.

Bet griežtumu pagarsėjęs treneris nenusileido spaudimui, todėl po treniruotės į rūbinę susirinkę rinktinės kandidatai per televizorių pamatė tik dramatišką 16-mečių kautynių su turkais kulminaciją.

Vis dėlto pergalingas Arno Veličkos dvitaškis priešpaskutinę rungtynių sekundę J. Kazlauskui nepaliko kitos išeities.

„Man gaila atsisakyti treniruotės. Jau vakar treneriai iškėlė tokią idėją, ir tada aš ją atmečiau. Bet mūsų jaunimas taip gražiai sukovojo, kad dabar mes privalome nueiti ir palaikyti juos, kad jie dar geriau jaustųsi ir laimėtų finalą“, – sekmadienį po kiek ilgesnių nei planuota rytinių pratybų sakė nacionalinės rinktinės vairininkas.

Vienas tų, kurie šeštadienio vakarą po treniruotės neskubėjo skirstytis namo, buvo Mantas Kalnietis.

Europos jaunimo (iki 20 metų) vicečempionu 2005 metais tapęs įžaidėjas A. Veličkai ir visai Gedimino Petrausko vadovaujamai kompanijai linki sėkmingai padėti paskutinį žingsnį ant aukščiausios pirmenybių nugalėtojų pakylos pakopos.

„Smagu, kad yra tokia gera pamaina. Tai tik parodo, kad Lietuvoje krepšinis niekada nemirs“, – neabejojo M. Kalnietis.

Sekmadienį finale turnyro šeimininkus palaikys ne tik suaugusiųjų rinktinės kandidatai, bet ir visas būrys Kauno sporto halėje pastarosiomis dienomis dažnai besilankančių garsių šalies trenerių: Rimas Kurtinaitis, Kęstutis Kemzūra, Ramūnas Butautas. 16-mečių čempionatą iš pirmos tribūnų eilės seka ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai Arvydas Sabonis bei Mindaugas Špokas.

Šeštadienį pusfinalyje lietuviai sugebėjo pasivyti ilgą laiką pirmavusius turkus ir laimėjo 73:71. Ne ką mažiau įnirtinga kova virė tarp Ispanijos bei Bosnijos ir Hercegovinos komandų: tik po dviejų pratęsimų rezultatu 86:78 laimėjo pastaroji.

21 val. prasidėsiančiame finale šeimininkams gali pasitarnauti tai, kad bosniai pusfinalį užbaigė trimis valandomis vėliau.

Savo ruožtu, suaugusiųjų rinktinės atstovai sekmadienį po rungtynių ilgai naktinėti negalės. Kitą dieną jų laukia draugiško keturių komandų „Huawei Cup“ turnyro pradžia. Lietuviai Kaune išmėgins jėgas su Turkija, Makedonija ir Kroatija.

„Šis turnyras parodys, kaip mes esame pasiruošę. Norisi laimėti, bet rezultatai nebus oficialūs, todėl už juos svarbiau mūsų žaidimas“, – sakė M. Kalnietis.

„Labiausiai noriu, kad varžovai išryškintų mūsų silpnąsias vietas, parodytų iki galo neatliktus darbus, likusias problemas. Tada turėsime ką ištaisyti“, – antrino J. Kazlauskas.

Kurie oponentai problemų gali atskleisti daugiausiai?

„Visos komandos – geros, sunku ką nors pasakyti. Varžovų mes kol kas nebandysime labai nuodugniai analizuoti, stengsimės koncentruoti dėmesį į savo pačių žaidimą“, – nesiryžo iš anksto spręsti treneris.

Bet jis sutiko atskleisti, kurios iš Europos čempionatui besirengiančių rinktinės jam apskritai kol kas palieka geriausią įspūdį.

„Favoritai – ispanai ir prancūzai. Galbūt net labiau pastarieji, nes žais namuose. Bet kol kas galingai ir serbai atrodo, ir kroatai, ir graikai. Lietuviai? Pamatysime“, – šyptelėjo J. Kazlauskas.

„Huawei Cup“ turnyre Lietuvos krepšininkai pirmadienį startuos akistata su Turkija. Rungtynių „Žalgirio“ arenoje pradžia – 19.30 val.

Primename, kad Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)