Australų vyriausiasis treneris Andrejus Lemanis po rytinės treniruotės teigė, kad komanda dar nesusižaidusi. Pasak jo, Lietuvos krepšinio rinktinė žaidžia panašų į jo auklėtinių propaguojamą kietą krepšinį.

„Tai bus mūsų pirmosios rungtynės. Bandome įsivažiuoti, suprasti, pajusti vienas kitą geriau. Aiškinamės, kokia puolimo strategija mums tinkamesnė, kaip gintis galime efektyviau. Lietuvos ir Australijos komandos mėgsta fizišką krepšinį, moka gintis agresyviai, tad žiūrovams rungtynės turėtų patikti. Mes žaidžiame kietai, kartais tai galima interpretuoti, kaip regbio žaidimą, bet mes žaidžiame sąžiningai“, – juokdamasis į klausimą apie australų kietą žaidimo stilių atsakinėjo A. Lemanis.

Strategui geriausia žinia, kad rinktinėje po 8-erių metų pertraukos bus Andrew Bogutas:

„Nuostabu komandoje vėl turėti A. Bogutą. Jis sveikas ir puikiai pasirengęs. Andrew yra vienas geriausių vidurio puolėjų pasaulyje, tad kai toks žmogus yra tavo komandoje, tai labai padeda siekiant pergalės.“

Pats Australijos rinktinės vidurio puolėjas teigė, kad trečiadienį abi komandos turės svarbesnių užduočių nei siekti žūtbūtinės pergalės:

„Visada norisi laimėti, bet šiandien tai nebus mūsų pagrindinis tikslas. Manau abiem komandoms tai bus rungtynės, kuriose bus galima patobulinti tarpusavio krepšininkų supratimą aikštėje. Žinome, kad Lietuva yra didi krepšinio šalis, žmonės čia myli krepšinį, tad rengiamės sužaisti ir dėl žiūrovų.“

Kalbėdamas apie šiemet itin išpopuliarėjusį ir NBA čempionatą „Golden State Warriors“ komandai laimėti padėjusį žaidimą žemu penketu A. Bogutas tikino, kad toks krepšinis nebus sėkmingas reguliariajame sezone:

„Manau, žaidimas mažu penketu NBA lygoje kitą sezoną nevyks visą reguliarųjį sezoną. Pasitaikys rungtynių, kai treneriai tai naudos ir tai pasiteisins, bet bus ir tokių atvejų, kai tai neatneš komandai naudos. Manau mes atlikome puikų darbą, kai žaidimą mažu penketu kaitaliodavome su įprastu. Ypač tai atnešė naudos finalų rungtynėse. Nemanau, kad galima laimėti NBA žiedus žaidžiant vien tik mažu penketu. Taip pat nemanau, jog galima laimėti čempionatą rungtyniaujant vien tik tradiciniu penketuku su dviem aukštais žmonėmis. Krepšinis pasikeitė, reikia kaitalioti šiuos du elementus.“

Paklaustas apie Joną Valančiūną A. Bogutas negailėjo lietuviui pagyrų:

„Jis – kietas, jo žaidimas gerėja kiekvienais metais. Jis mėgsta fizišką krepšinį, moka gerų judesių žaisdamas arti krepšio. Taip pat jis yra svarbi Toronto komandos žaidimo dalis.“

Australų vidurio puolėjas su šypsena ir pasididžiavimu kalbėjo apie šiemet iškovotą NBA žiedą:

„Tai – puikus jausmas. Dėl to ir žaidžiamas krepšinis. Kai pagalvoji, kad tokiu pasiekimu pasigirti gali nedaugelis krepšininkų, pajunti pasididžiavimą būti greta išrinktųjų sportininkų.

„Mes žaidžiame regbį? Pirmąkart tai girdžiu. Ką aš manau apie tai? Na, man garbė, jog taip manote. Mes žaidžiame kietą krepšinį, bet Lietuva taip pat demonstruoja tokio pat stiliaus krepšinį. Šį vakarą tai pamatysite“, – nustebintas klausimo kalbėjo australas.

Vilniaus „Lietuvos ryte“ keletą sezonų žaidęs Bradas Newley su žurnalistais pasisveikino lietuviškai.

„Gera grįžti į krepšinį mylinčia šalį. Kontaktuoju su keletu „Lietuvos ryto“ žaidėjų, bet ne per dažniausiai. Bus įdomu, tai pirmosios mūsų rungtynės. Kovosime iš visų jėgų“, – teigė Australijos rinktinės puolėjas.

Latvių kilmės australų vyriausiasis treneris A. Lemanis jau paskelbė savo auklėtinių dvyliktuką, kuris trečiadienį žengs į aikštę kautis su lietuviais.

Tai: Davidas Andersenas, Cameronas Bairstow, Andrew Bogutas, Ryanas Broekhoffas, Matthew Dellavedova, Dante Exumas, Adamas Gibsonas, Chrisas Gouldingas, Nathanas Jawai, Damianas Martinas, Brockas Motumas ir Bradas Newley.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija;

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija;

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija;

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija;

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija;

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija;

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)