Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas, kalbėdamas apie būsimas rungtynes su Australija, teigė jau apsisprendęs, kurie krepšininkai bus priversti jas stebėti žiūrovų gretose. Tiesa, įvardinti juos strategas atsisakė.

„Pirmosios rungtynės yra bandymui pamatyti, kas ką gali. Ypač tiems, kurie rinktinėje pirmą kartą. Ar jie priaugo prie mūsų lygio ar ne, kiek jie gali mums padėti. Žiūrėsime, kaip naujokams sekasi susidoroti su mūsų deriniais“, – teigė vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris.

„Australijos komandoje – nauja karta. Nežinau, kaip jie susižaidę, tačiau tai ekipa arti elito. Šios komandos žaidimas paremtas jėgos krepšiniu, „ties pražangos riba“. Be abejo, jie žais labai greitai, nes bus daug NBA žaidėjų. Australija turi tris regbio lygas, tad tikėtis, kad jie žais kitaip – neverta. Aš tikrai neapsaugosiu žaidėjų nuo traumų ir, jei aš liepsiu jiems nežaisti, tai žiūrovai sakys, ką jie – durniai? Vis tiek mes turime žaisti“, – apie grubiu žaidimu garsėjančius australų krepšininkus kalbėjo J. Kazlauskas.

„Su Mantu Kalniečiu mums bus lengviau baigti visus derinius žaidžiant du prieš du. Kai tu turi tokį žaidėją, žaidimas palengvėja visai komandai“, – apie pagrindinį komandos įžaidėją kalbėjo J. Kazlauskas.

Paulius Jankūnas neslėpė, kad ekipa dar nėra susižaidusi ir rungtynes su Australija vadina gera treniruote:

„Be abejo, nesame susižaidę. Tos rungtynės bus daugiau treniruotė. Viską reikia šlifuoti, dar ne visi susirinkę į komandą. Tikrai nebus kokybiškos rungtynės, bet ką padarysi. Treniruotėse treneris labiausiai akcentuoja, kad nedarytume daug klaidų. Esame visi neseniai grįžę iš stadiono, tad esame dar nepripratę prie kamuolio, darome daug klaidų. J. Kazlauskas reikalauja atidumo“.

Rinktinės naujokas Marius Runkauskas po treniruotės teigė jau „apšilęs kojas“ komandoje.

„Dar nežinau net, ar žaisiu rytoj. Treneris atrinks dvyliktuką. Gal įpareigojimo didesnio žaidžiant Klaipėdoje nebūtų, bet pats esu iš šio miesto, tad būtų malonu, aišku, būtų jaudulys. Tikėkimės viskas pasiseks“, – teigė M. Runkauskas.

Po dvejų rungtynių su Australijos rinktine Lietuvos rinktinės treneriai planuoja skirti daugiau dėmesio individualiam darbui su krepšininkais tiek puolimo, tiek gynybos situacijose.

Australai ruošiasi Okeanijos pirmenybėms. Nors komandoje nebus bene geriausio šios šalies krepšininko Patricko Millso, australų gretose pasirodys keturi NBA lygoje praėjusį sezoną žaidę krepšininkai.

Po septynerių metų pertraukos geltonai žalius marškinėlius vėl apsivilks Andrew Bogutas„Golden State Warriors“ komandos. Ekipos sudėtyje taip pat yra praėjusiais metais stipriausioje krepšinio lygoje debiutavęs ir Jutos „Jazz“ ekipoje trenerių pasitikėjimą įgavęs Dante Exumas.

Australijos aukštaūgių gretose bus ir epizodiškai Čikagos „Bulls“ komandoje rungtyniavęs Cameronas Bairstow. Pagrindinio įžaidėjo vaidmuo australų rinktinėje turėtų atitekti Matthew Dellavedovai. Pastarasis savaitgalį pasirašė naują vienerių metų sutartį su Klivlando „Cavaliers“ ekipa.

Latvių kilmės australų vyriausiasis treneris Andrejus Lemanis jau paskelbė savo auklėtinių dvyliktuką, kuris trečiadienį žengs į aikštę kautis su lietuviais.

Tai: Davidas Andersenas, Cameronas Bairstow, Andrew Bogutas, Ryanas Broekhoffas, Matthew Dellavedova, Dante Exumas, Adamas Gibsonas, Chrisas Gouldingas, Nathanas Jawai, Damianas Martinas, Brockas Motumas ir Bradas Newley.

* * *

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:

Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija;

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija;

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija;

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija;

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija;

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija;

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija;

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija;

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija;

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)