Be žaizdas išsilaižyti sieksiančių Donato Motiejūno, Martyno Pociaus ir Lino Kleizos, rinktinėje šiemet tikrai neišvysime abiejų Vilniaus „Lietuvos ryto“ lyderių Martyno Gecevičiaus ir Gedimino Oreliko, jaunųjų Edgaro Ulanovo (Kauno „Žalgiris“) ir Vaido Kariniausko („GS Kymis“) bei Mindaugo Girdžiūno iš Klaipėdos „Neptūno“.

Antrus metus iš eilės bilieto net į pajūrį negavusio M. Gecevičiaus vietą rinktinės stovykloje, kaip ir „Lietuvos ryto“ klube, užėmė Marius Runkauskas. Tiesa, su pačiu 2010 metų pasaulio čempionato bronzos medalininku susisiekti nepavyko.

Tuo metu G. Orelikas apie tai, kad tarp laimingųjų nepateko dar nežinojo, bet liūdesio jo balse nebuvo girdėti.

„Sezono metu sakiau, kad esu vertas bent išbandyti save treniruočių stovykloje. Bet čia yra trenerio pasirinkimas. Jeigu jis manęs nemato rinktinėje, tai ir neima. Reiškia dar yra kur tobulėti. Stengsiuosi, dirbsiu, tobulėsiu, gal kitais metais pakvies. O šią vasarą skirsiu šeimai,“ – DELFI sakė „Lietuvos ryto“ žaidėjas.

„Jei įsivaizduosime, su kuo reikia žaisti Europos čempionate, sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje pamatysime tokius žaidėjus kaip Pau Gasolis ar Borisas Diaw. Sudėtinga įsivaizduoti, kad G. Orelikas galės prieš juos gintis“, – dar gegužės 5-ąją, pristatydamas išplėstinį kandidatų sąrašą, dvejojo J. Kazlauskas.

Tiesa, pats 27-erių puolėjas save regi kiek kitoje pozicijoje.

„Man norėtųsi pereiti į trečią poziciją. Dabar tenka abejose pabūti. Iki šiol žaisti ketvirtu numeriu Lietuvoje ir Europoje sekėsi gerai, bet norėčiau kažkada ir į trečią pasislinkti. Sezono metu tai ir stengsiuosi daryti“, – DELFI ateities tikslus atskleidė 14,8 taško Europos taurės turnyre rinkdavęs G. Orelikas.

Jeigu V. Kariniauskas ir E. Ulanovas turėjo galimybę save pademonstruoti studentų rinktinėje, tai M. Girdžiūno pajėgumą J. Kazlauskas galėjo įvertinti tik iš pasirodymo klubiniame sezone. LKL čempionate 26-erių gynėjas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 9,5 taško ir atliko po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

„Iš tikrųjų labai nenusivyliau, tiesiog norėjosi patekti tarp geriausių krepšininkų. Bet nieko – gal kitą kartą. Esu šiek tiek nusivylęs tik dėl to, kad negalėjau parodyti savo galimybių. Kad bent jau studentų rinktinėje būčiau žaidęs – tik kad per senas jai. Tikiuosi, kad dar turėsiu gerų sezonų ir sulauksiu savojo šanso“, – pozityviai į ateitį žvelgė įžaidėjas.

G. Orelikas, E. Ulanovas ir M. Girdžiūnas rinktinės trenerių štabo dėmesį į save atkreipė pirmą kartą, V. Kariniauskas – antrą, o M. Gecevičius paskutinį kartą treniruočių stovykloje plušėjo 2013 metais, tačiau tąkart jis tapo pirmuoju žaidėju, su kuriuo buvo atsisveikinta.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai:

Mantas Kalnietis (be klubo);
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“);
Artūras Milaknis (Kazanės „Uniks“, Rusija);
Renaldas Seibutis (Stambulo „Darussafaka“, Turkija);
Adas Juškevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Žygimantas Janavičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Marius Runkauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Puolėjai:

Domantas Sabonis (Gonzagos „Bulldogs“, JAV);
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Mindaugas Kuzminskas (Malagos „Unicaja“, Ispanija);
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“, Ispanija);
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“);
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“);

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“, Kanada);
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Antanas Kavaliauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“);
Darjušas Lavrinovičius (Emilijos Redžo „Grissin Bon“, Italija);
Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“).

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)