Be M. Kalniečio pagerbime dalyvavo Jono Mačiulio tėvai, rinktinės vadovas Paulius Motiejūnas, treneriai Gintaras Krapikas ir Sigitas Kavaliauskas, kiti personalo nariai - Juozas Petkevičius, Vytenis Trumpickas, ir Aleksejus Peleckis. Visiems prie sidabro iškovojimo prisidėjusiems įteikti garbės ženklai. Pagerbime nebuvo Donato Motiejūno ir Lino Kleizos, kuriems apdovanojimai bus įteiktas vėliau.

M. Kalnietis nedalyvavo pagerbime Prezidentūroje, tačiau apsilankė ceremonijoje Kaune.

Kaunas – mano gimtasis miestas, todėl atvažiavau, o Prezidentūra Vilniuje. O pagerbimai tikrai neatsibodo – kuo daugiau jų bus, tuo geriau“, - teigė M. Kalnietis.

Po sėkmingo pasirodymo čempionate krepšininkai turėjo progą švęsti, tačiau, M. Kalniečio teigimu, ilgai švęsti nėra kada.

„Žinoma, kad atšventėme sidabro medalius – juk tai neeilinis pasiekimas. Tačiau nėra kada švęsti – kai kurie žaidėjai jau išvyko į savo klubus, aš išvykstu jau poryt“, - teigė M. Kalnietis.

Šį kartą į rotušę buvo įleisti ir visi norintys, todėl pagerbimą stebėjo ir apie šimtas ištikimiausių rinktinės aistruolių.

Pirmą saliutą, skirtą Lietuvos rinktinės garbei, iššovė M. Kalnietis. Antrą salvę, dedikuotą Kauno miestui, paleido rinktinės treneris G. Krapikas. Atlikti paskutinį šūvį už Lietuvos garbę buvo patikėta Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės simboliui J. Petkevičiui.

„Jūs esate mūsų pasididžiavimas. Viso čempionato metu Kaunas gyveno krepšinio ritmu. Kiekvienas iš mūsų džiaugėmės ir išgyvenome kartu su jumis. Man ypač džiugu, kad kaip visuomet Lietuvos rinktinės branduolį sudarė kauniečiai. Dėl to mums dar didesnė garbė“, - kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)