„Labai didžiuojuosi savo žaidėjais, jie žaidė gerai ir aikštėje atidavė visas jėgas. Rungtynių pradžioje buksavome, bet paskui atitokome, puldami ėmėme gerai dalintis kamuoliu. Trečiame kėlinyje turėjome iniciatyvą savo rankose, bet paskutiniame ketvirtyje keturios ar penkios lietuvių atakos iš po krepšio mus sugniuždė. Mano žaidėjų jėgos jau buvo pradėjusios silpti, ir galiausiai varžovų ūgio pranašumas davė jiems naudos. Laikėmės iš paskutiniųjų, bet padarėme keletą klaidų, nepataikėme kelių metimų. Nepaisant to, rungtynės buvo puikios. Visas čempionatas mums kol kas puikus“, – Dievo į medį nevarė S. Pianigiani.

Kiek liūdnesnis buvo italų puolimo lyderis Marco Belinelli. 22 taškus surinkęs gynėjas pripažino, jog, žiūrint objektyviai, varžovai buvo stipresni, bet vis tiek graužėsi dėl nesėkmės.

„Žaidėme geras rungtynes, iki pabaigos tikėjome galintys jas laimėti. Bet intriga išseko, kai lietuviai suprato ketvirtame kėlinyje. Rungtyniaujant prieš tokią patyrusią, tiek aukštų žaidėjų turinčią komandą panaikinti 14 taškų deficitą yra pernelyg sunku. Tuo labiau, kad varžovai gerai gynėsi tiek prieš mane, tiek prieš kitus. Liūdna, nes aš nekenčiu pralaimėjimų“, – sakė italas.

Nors kovą dėl medalių Italijos rinktinė baigė, toliau ji sieks kelialapio į kitų metų planetos pirmenybes. Italams būtina laimėti vieną iš dviejų likusių mačų grumtynėse dėl 5-8 vietų, kadangi į Ispaniją keliaus 7 geriausios čempionato komandos.

„Tai – problema man, nes šiandien išeikvojome visą energiją. Tikiuosi, kad šioje situacijoje padės mūsų ekipos širdis ir savigarba“, – vylėsi S. Pianigiani.

Rungtynės su Ukraina mėlynųjų laukia jau penktadienį, nuo 15.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)