Labiausiai motyvavo ispanų titulai

Pralaimėjimas ir ketvirtfinalio dvikova su serbais arba pergalė ir akistata su lietuviais – tokia dilema pirmadienio vakarą buvo iškilusi Italijos ir Ispanijos komandoms.

Panašu, jog antro varianto labiau geidė italai, ketvirtame kėlinyje panaikinę 15 taškų deficitą, paskutinėmis sekundėmis išplėšę pratęsimą ir galiausiai įveikę Europos čempionus 86:81.

„Po dviejų pralaimėjimų iš eilės nuotaikos komandoje buvo prastos. Bet šiandien, atsilikdami 15 taškų, nenuleidome rankų ir pelnėme pratęsimą, kuriame Pietro Aradori, Alessandro Gentile ir Marco Belinelli žaidė kaip iš natų, ir mes laimėjome, – kalbėdamas su DELFI, džiaugėsi gynėjas Andrea Cinciarini. – Ispanai? Man atrodė, kad ir jie žaidžia iš visų jėgų. Jie buvo pabėgę į priekį 15 taškų skirtumu, pratęsime panaikino 5 taškų skirtumą, tikrai stengėsi, bet mes žaidėme geriau.“

Tuo tarpu vienas komandos puolimo lyderių M. Belinelli tvirtino, jog šįkart italus motyvavo ne turnyrinė situacija. Tituluotoji „La Roja“ Italijos krepšininkams buvo lyg buliui prieš akis mosuojamas raudonas skuduras.

„Neįsivaizduoju, kaip būtų galima specialiai pralaimėti, kad ketvirtfinalyje žaistumei su serbais. Tiesa, kad nei mums, nei ispanams tai nebuvo pačios svarbiausios rungtynės, nes į ketvirtfinalį jau buvome iškopę. Bet aš niekada nebuvau žaidęs su Ispanija, ir man tai suteikė nemažai motyvacijos“, – prisipažino 16 taškų pelnęs gynėjas.

„Mano žaidėjai svajojo susitikti su ispanais, kurių rungtynes anksčiau matydavo tik per televizorių. Esame patenkinti, kad galime išmėginti jėgas su komandomis, kurios nuolat kovoja dėl medalių“, – antrino Italijos rinktinės strategas Simone Pianigiani.

Italams trūksta centimetrų

Patys italai į aštuonių geriausių čempionato komandų grumtynes dėl vietų ant nugalėtojų pakylos įsijungė po 10 metų pertraukos.

Andrea Bargani, Danilo Gallinari ir Stefano Mancinelli prieš pirmenybes netekusi ekipa Slovėnijoje kol kas paneigia visas skeptiškas išankstines prognozes.

„Nenorime per garsiai kalbėti apie savo tikslus. Žinoma, mūsų svajonė – kelialapis į pasaulio čempionatą. Bet iki šiol mes laikėmės ramiai ir tyliai dirbome – tą darysime ir toliau“, – teigė S. Pianigiani.

Tiesa, italas puikiai supranta, jog jo komanda nėra tokia subalansuota kaip daugelis ketvirtfinalio dalyvių. Italijos rinktinės priekinei linijai trūksta ir ūgio, ir žaidėjų: tik juodadarbiai Marco Cusinas (211 cm) ir Nicole Melli (205 cm) tinkami stabdyti varžovų vidurio puolėjus.

„Man jau nebekelia nuostabos, kai N. Melli žaidžia prieš Marcą Gasolį ar panašiai. Įpratome prie to. Bet tai tikrai nereiškia, jog mums nuo to lengviau“, – rankomis skėstelėjo S. Pianigiani.

Lengva italams nebuvo jau draugiškose rungtynėse su Lietuvos rinktine Akropolio taurės turnyre, kurias po krepšiais dominavę Jono Kazlausko auklėtiniai laimėjo 79:63. Tąkart Italijos žaidėjai buvo priversti įsidėmėti ne vieną lietuvių aukštaūgį.

„Lietuviai tikrai dideli: ir Jonas Valančiūnas, ir Donatas Motiejūnas, ir broliai Lavrinovičiai. Žinome, kokia gera Lietuvos komanda, kokių stiprių aukštaūgių ji turi, bet norime laimėti. Juk tai bus tik vienos rungtynės, per kurias turėsime išlieti visą savo energiją ir motyvaciją“, – drąsinosi A. Cinciarini.

„Lietuva – viena geriausių čempionato komandų, turinti pakankamai patirties. Per dvi dienas pabandysime pasiruošti ketvirtfinaliui kuo geriau. Tai bus visai kita istorija nei Akropolio taurės turnyre. Ten mes žaidėme draugiškas rungtynes, o dabar žaisime žūtbūtines“, – lietuvius įspėjo M. Belinelli.

„Jei dėl pergalės kovėmės prieš Ispaniją, tą patį darysime ir mače su Lietuva. Žinome, kokių talentingų aukštaūgių jie turi, bet mes mokame kautis. Manau, esame pasiruošę sutikti Lietuvą“, – kalbėjo gynėjas Pietro Aradori.

Snaiperiams jau reikia poilsio

S. Pianigiani, paklaustas apie ketvirtfinalio mūšį, skambių pareiškimų vengė ir buvo kur kas praktiškesnis.

Treneris iškart susirūpino tuo, kaip po dviejų savaičių varžybų maratono Slovėnijoje jausis jo snaiperiai – kone pavojingiausias ginklas, kuriuo italai gali įdurti Lietuvos rinktinei.

„Labai gerai žinau lietuvius, krepšinis jiems yra visas gyvenimas. Galite įsivaizduoti, kiek talento turi jų priekinė linija, į aikštę jie vieną po kito gali mesti net šešis pajėgius aukštaūgius. Draugiškose rungtynėse tai mus tiesiog sunaikino, bet dabar, žinoma, situacija bus kitokia. Svarbi kita aplinkybė. Žaidžiant tiek daug rungtynių, krepšininkus apima nuovargis, ir dėl to krenta tritaškių pataikymo procentas. Bet jei pataikysime mesdami laisvi, manau, kad ketvirtfinalyje galime būti konkurencingi iki pat rungtynių pabaigos“, – atsargiai į priekį žvelgė S. Pianigiani.

Primename, kad Lietuvos ir Italijos rinktinės dėl vietos pusfinalyje grumsis ketvirtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)