Kova taškas į tašką beveik visas rungtynes ir net trys dramatiškos kulminacijos – dviejų pratęsimų trileris, pradėjęs paskutinę antro etapo varžybų dieną, baigėsi kroatų triumfu rezultatu 92:88.

Jei graikams tik pergalė būtų išsaugojusi viltis prasmukti į ketvirtfinalį, Kroatijos rinktinė galėjo sau leisti ir pralaimėti. Tačiau tuomet trenerio Jasmino Repešos auklėtiniams veikiausiai būtų tekę užleisti grupės lyderių poziciją ir tenkintis antra arba trečia vieta, kuri ketvirtfinalyje būtų reiškusi dvikovą su atitinkamai Prancūzija arba Lietuva.

Kroatijos ekipos aukštaūgis Damiras Markota po mačo DELFI tvirtino, kad jo komanda 50 minučių draskėsi ne todėl, kad bijotų už Ukrainą aukščiau kotiruojamų priešininkų.

„Mums svarbios kiekvienos rungtynės. Ne todėl, kad žvalgytumėmės į ketvirtfinalį – dėl mūsų pačių. Norime išlaikyti pergalingą ritmą, ir tai yra svarbiausia. Aš negalvoju apie Ukrainą, Prancūziją, Lietuvą, Ispaniją ar dar kažką. Man rūpi tik mūsų pačių žaidimas. Kol žaisime taip, kaip mokame, galime nugalėti bet ką“, – kalbėjo kroatas.

Buvęs Kauno „Žalgirio“ klubo aukštaūgis, nacionalinėje komandoje rungtyniaujantis kartu su kitu buvusiu žalgiriečiu Mario Delašu, patikino, jog įsibėgėjusi Kroatijos komanda taikys į nugalėtojų pakylą.

„Dabar esame labai pavargę – 50 minučių tokio pašėlusio žaidimo po pusantros savaitės čempionate tikrai išsekina. Bet kai laimi tokias rungtynes, nuovargį iškęsti lengva. Du mėnesius dirbome treniruočių stovyklose, o dabar mėgaujamės linksmąja dalimi, kurios visi laukėme. Žinoma, bandysime laimėti medalius“, – sakė D. Markota.

Kroatijos rinktinės vairininkas Jasminas Repeša taip pat pabrėžė, jog mūšyje su graikais jo komanda išeikvojo daug jėgų, bet neabejojo, kad iki ketvirtadienį vyksiančio ketvirtfinalio žaidėjai atsigaus, o treneriai spės išanalizuoti varžovus.

„Ukraina – labai atletiška, aukšta komanda, turinti du gerus metikus Sergejų Gladyrą ir Eugene'ą Jeterį. Laukia svarbiausios rungtynės, dėl kurių čia ir atvykome, nes Kroatija jau labai seniai nebuvo peržengusi ketvirtfinalio barjero“, – pažymėjo specialistas.

Tuo tarpu Graikijos rinktinės, kuri tikėjosi mažų mažiausiai medalių, strategas Andrea Trinchieri neskubėjo daryti išvadų dėl prasčiausio nuo 1999 metų pasirodymo Europos pirmenybėse.

„Mes esame tikrai nusivylę, tikėjomės visiškai kitko, bet yra tam tikrų aplinkybių, į kurias reikia atsižvelgti. Kai pirmame etape pralaimėjome suomiams, turėjome žaisti be Vassilio Spanoulio. Su ispanais antrame etape sužaidėme gerai, prieš slovėnus vėl nedemonstravome savo žaidimo, o šiandien sužaidėme geriausią įmanomą mačą, bet viską nulėmė viena ataka“, – apgailestavo treneris iš Italijos.

Įstrigę antrame etape, graikai liko ir be kelialapio į pasaulio pirmenybes, kitais metais vyksiančias Ispanijoje. Tiesa, jie dar gali tikėtis sulaukti vieno iš keturių vardinių kvietimų, kuriuos išdalins FIBA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)