Per jas D-Mo spėja surinkti po 3,8 taško (50 proc. tritaškių) ir atkovoja po 1,7 kamuolio.

Kalbėdami apie D. Motiejūno talentą, užsienio žurnalistai nebuvo vieningi. Vieniems jis – talentingesnis už Joną Valančiūną, duotų daugiau naudos komandai nei Linas Kleiza, kitiems – atvirkščiai.

Visi išskyrė lietuvio galimybę pataikyti iš bet kurios aikštelės vietos, greitį ir judesius po krepšiu. Anot žurnalistų, D. Motiejūnui labiausiai trūksta stabilumo, kuris atsiranda įgaunant daugiau patirties, ir, žinoma – žaidimo laiko.

Stefanas Djordjevičius (mvp.rs, Serbija):D. Motiejūnas aikštelėje gali viską. Jis labai talentingas – gali pataikyti ir iš toliau, moka žaisti po krepšiu, nugara. Nežinau kodėl Jonas Kazlauskas neleidžia jam žaisti. Jis negauna kamuolių. Jį reikia maitinti perdavimais, suteikti erdvės žaidimui ir jis pataikys arba sužais arčiau krepšio. Manau, kad J. Kazlauskas turėtų daugiau juo pasitikėti. Šių metų čempionate, kuriame trūksta talentingų aukštaūgių, tokio lygio žaidėjas kaip D. Motiejūnas, galėtų būti labai naudingas. Manau, kad šiuo metu jis būtų naudingesnis Lietuvos rinktinei net nei L. Kleiza“.

Andrejus Miljkovičius („Ekipa“ sporto laikraštis, Slovėnija): „Manau, kad J. Valančiūnas yra daug talentingesnis žaidėjas. Daug. Jeigu nuoširdžiai, iš D. Motiejūno tikėjausi tikrai daugiau. Jis turi tikrai puikiais fizines savybes ir labai didelę širdį. Jis tikras karys. Tačiau jam šiek tiek trūksta talento, kokį turi J. Valančiūnas. Ir gynyboje, ir puolime. Taip, jis yra daug geresnis metikas, tačiau tai viskas, ką aš kol kas matau jo žaidime. Jam reikia dar daug ką pagerinti“.

Andrejus Silinis (sportacentrs.com, Latvija): „Seku jo žaidimą nuo tada, kai jis persikėlė į Italiją. Man jis yra netgi labiau talentingas krepšininkas nei J. Valančiūnas. D. Motiejūnas yra pakankamai aukštas, kad galėtų žaisti vidurio puolėju, bet kartu ir pakankamai greitas, kad žaistų ketvirtoje pozicijoje. Jis greitesnis už J. Valančiūną. Tiesa, jam kol kas nesiseka atsiskleisti NBA lygoje. Šiame čempionate taip pat. Maniau, kad jis gaus daugiau žaidimo laiko. Galbūt tokia yra J. Kazlausko taktika, aš nežinau. Tačiau jis yra tikrai labai pavojingas žaidėjas“.

Edinas Avdičius (tv komentatorius, Bosnija ir Hercegovina): „Jis labai aukštas, geras snaiperis. Jo duomenys ir sugebėjimai daro įspūdį, tačiau rungtynėse jam kažkas nesiriša. Kai matai jį apšilimo metu, neabejoji, kad jis labai geras žaidėjas, tačiau rungtynėse jis kol kas nežaidžia taip pat gerai. Jis yra geras daugelyje krepšinio elementų, bet nė viename iš jų – puikus. Jam reikia tai pagerinti. Kai pataiko iš toliau, jis gali įmesti 30 taškų, tačiau bėda, kad jis pataiko tik kas penktas ar šeštas rungtynes“.

Igoris Marinovičius (Bosnija ir Hercegovina): „Žinau, kad jis yra puikus talentas, bet jis negauna žaidimo laiko tai įrodyti. Gynyboje jis gali dengtis ir prieš vidurio, ir prieš sunkiuosius krašto puolėjus. Jis yra geras metikas. Manau, kad toks žaidėjas yra labai naudingas komandai, todėl esu nustebęs, kad jis gauna tiek mažai žaidimo laiko“.

Enesas Karakašas (on.net.mk, Makedonija): „Nežinau, kas yra Lietuvos aukštaūgiams, tačiau D.Motiejūno žaidime taip pat pastebiu psichologinį nestabilumą. Galbūt todėl praėjusį sezoną jis buvo išsiųstas į NBDL lygą. Gaila, nes „Rockets“ komandoje, kuri atliko tiek daug permainų, jis tikrai galėjo gauti daugiau žaidimo laiko. Jei Kevinas McHale‘as suteiks jam šansą, kitą sezoną D.Motiejūnas gali sudaryti puikų tandemą kartu su Dwightu Howardu, nes lietuvis pataiko iš toliau. D.Motiejūno tikrai laukia šviesi ateitis, tačiau jis turi ir toliau sunkiai dirbti. Kaip jam sekasi šioje rinktinėje? Su Latvija jis sužaidė tikrai puikų mačą. Sėkmingai atakavo, kūrė šansus komandos draugams, gynėsi. Kituose mačuose jis negavo daug laiko, kad parodytų savo sugebėjimus. Jam 22-eji, jis turi dar ko mokytis, tačiau ateityje jis tikrai bus didis žaidėjas“.