Jaudinosi tik pirmame mače

Kai Europos čempionato starte J. Kazlauskas garsiai nuogąstavo, kad kai kurie krepšininkai galėjo pasitenkinti prasimušę į galutinę nacionalinės komandos sudėtį, ne vienas krepšinio mėgėjas pagalvojo apie M. Kuzminską.

Draugiškose rungtynėse vidutiniškai po 8,5 taško rinkdavęs Malagos „Unicaja“ (Ispanija) klubo naujokas tarsi „ištirpo“ ant rinktinės atsarginių suolo, o ginklai, kuriais 23 metų 205 cm ūgio žaidėjas šiemet garsiai žvangino Eurolygoje, atkakliai tylėjo.

Kalbėdamas su DELFI, M. Kuzminskas savo prasto pasirodymo nebuvo linkęs aiškinti vien debiutanto jauduliu.

„Pirmose rungtynėse su serbais išties jaudinausi, tą liudija, pavyzdžiui, nepataikyti baudų metimai. Bet paskui aš jaudulio atsikračiau. Juk ne pirmi metai esu profesionaliame krepšinyje, žaidžiu Eurolygoje, kur krepšinio lygis panašus. Aišku, visa Lietuva seka čempionatą, žmonės atvažiuoja čia, serga, todėl atsakomybė tikrai didelė. Bet aš esu pasiruošęs žaisti“, – tikino M. Kuzminskas.

Buvo pastebėjęs vienybės stoką

Iš Jesenicių, kur vyko daug lietuvių nervų ląstelių sudeginusios pirmo etapo kovos, M. Kuzminskas išvažiavo nusivylęs tiek komandos, tiek savo žaidimu. Vilniečiui buvo apmaudu ir dėl to, jog aikštėje jis vidutiniškai praleisdavo vos po 10 minučių.

„Anksčiau norėjau patekti į rinktinę, o kai tai pavyko, norisi ir žaisti. Bet treneris pasirenka savo strategiją, savo žaidėjus. Rinktinėje vieną dieną daugiau žaidžia vieni, kitą – kiti. Tikiuosi, išauš ir mano valanda. Be abejo, turiu ir pats prisiimti atsakomybę dėl mažo žaidimo laiko – nedemonstruoju tokio žaidimo, kokį turėčiau ir norėčiau demonstruoti. Bet jeigu mes laimėsime, visiems nuo to bus tik geriau, o jei pralaimėsime – visiems bus blogai. Tad skųstis neturiu teisės“, – savo nuomonę išdėstė M. Kuzminskas.

Naujokas atskleidė rinktinėje pasigedęs didesnio tarpusavio palaikymo ir deramo nusiteikimo. Regis, šią problemą galiausiai pavyko išspręsti: galbūt žaidėjai padarė išvadas, apie kurias kalbėta kone nuo pirmų rungtynių su serbais, galbūt juos pabudino trečiadienio treniruotėje apsilankęs Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis, bet rinktinė be didesnių kančių susidorojo su Europos vicečempionais prancūzais, laimėjusi 76:62.

Persimainė ir pats M. Kuzminskas, kurio žaidimą iš „Stožice“ arenos tribūnų sekė širdies draugė Eglė Andreikaitė. Nors pirmasis jo metimas iš vidutinio nuotolio net nelietė lanko, puolėjas drąsiai brovėsi link varžovų krepšio, bėgo į kontratakas ir pelnė 10 taškų, atkovojo 4 bei perėmė 2 kamuolius.

„Šiandien mes labiau aukojomės vienas už kitą. Mano pasirodymas? Tikiuosi, dabar visada bus taip, kaip šiandien“, – po dvikovos džiaugėsi M. Kuzminskas.

Su J. Valančiūnu klausosi tų pačių dainų

Su DELFI krepšininkas kalbėjosi ir apie savo pomėgius, tarp kurių išsiskiria muzika.

„Esu melomanas“, – prisipažino M. Kuzminskas.

Jis neturi tokių įspūdingų ir brangių ausinių kaip NBA žaidžiantys Donatas Motiejūnas ir Jonas Valančiūnas, bet savo viešbučio kambaryje klausytis mėgstamų atlikėjų gali ir per garso kolonėles.

Anot krepšininko, jo ir vienu kambariu besidalinančio J. Valančiūno muzikiniai skoniai neretai sutampa, todėl linguoti į taktą ar padainuoti žaidėjai gali kartu.

Kas dominuoja M. Kuzminsko grojaraštyje?

„Daugeliui žmonių jis galbūt būtų nesuprantamas, nes jame yra visko – nuo lietuviškų iki rusiškų kūrinių, nuo populiariosios muzikos iki roko, lengvo metalo. Pirmenybę teikiu lietuviškiems atlikėjams. Man patinka, kai galiu pats kartu padainuoti, be to, jaučiuosi Lietuvos patriotas“, – pasakojo rinktinės debiutantas.

Mėgstamiausiais savo atlikėjais jis vadina Marijoną Mikutavičių, Gytį Paškevičių, Kastytį Kerbedį, krepšininką žavi ir legendinės švedų grupės ABBA dainos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (61)