Savo pastebėjimais pasidalinti su DELFI sutikęs Prienų „Rūdupio“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus sakė, kad pergalę lėmė lengvesnis puolimas, gynyba ir puikus pasiruošimas varžovų žaidimui.

„Lengviau žaidė puolime, neperlaikė kamuolio. Gynyba buvo labai gera. Prancūzai nepataikė tritaškių - manau, treneriai tą akcentavo po dviejų kėlinių. Ir sėkmingai gynėmės aikšte, stengiamės neleisti primesti daug taškų iš baudos aikštelės. Komanda buvo labai gerai pasiruošusi“.

V. Šeškus buvo vienas tų, kuris neskubėjo teisti rinktinės po pirmojo etapo varžybų. Jo manymu, rinktinė ne tik kovos dėl pirmos vietos antrojo etapo grupėje, bet ir gali eiti iki pačių aukščiausių vietų.

„Žaidimas turi dar truputį gerėti. Po pergalės rinktinė labiau atsipalaiduos, pasitikės savimi. Grupėje tikrai jautėsi, kad puolime vienas nuo kito stumdė kamuolį, perdavimus dalino tik po krepšiu, o dabar gavo kamuolį – drąsiai atakavo. Pajautėme, ką reiškia, kai rinktinė pataiko kelis tritaškius paeiliui“, – savo pastebėjimais dalinosi patyręs treneris.

Tuo metu kitas krepšinio specialistas Algirdas Brazys džiaugėsi, kad po laisvos dienos krepšininkai demonstravo visai kitokį žaidimą.

„Buvo labai gerai sudėlioti akcentai gynyboje. Uždengti pagrindiniai žaidėjai. Kai gerai giniesi, tada ir puolimas būna visiškai kitoks. Pataikėme kelis tritaškius, atsirišo rankos, tapo lengviau žaisti. Neįkritome į dideles duobes, kas dažnai pasitaikė grupės varžybose. Po tos laisvos dienos, vyrai atsigavo, išėjo kitos nuotaikos, suoliukas labai palaikė, atrodėme kaip ant bangos“.

A. Brazio manymu, likusios rungtynės su Belgija ir Ukraina bus geras pasiruošimas ketvirtfinalio etapui, nes pagrindinis varžovas – įveiktas.

„Dabar rinktinė įgaus pasitikėjimo. Prancūzai buvo stipriausi ir pagrindiniai varžovai. Mes tą problemą išsprendėme, komanda bus visiškai kitokios nuotaikos ir likusios rungtynės turėtų būti kaip pasiruošimas atkrintamosioms. Viskas turėtų susidėlioti į savo vietas“, – neabejoja strategas.

Dabartinė E grupės turnyro lentelė:

1.Serbija330219:1966
2.Lietuva321199:1845
2.Prancūzija321221:2125
3.Latvija312215:1984
4.Ukraina312180:2194
6.Belgija303191:2163

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)