Atšaukė ir treniruotę, ir peržiūrą

Pirmadienio vakarą sausi išlipę iš bosniškos balos, sudirgusius nervus lietuviai ramino kartu pavakarieniavę vietos restorane.

Paskutinį kartą pernakvoję Kranska Goros kurorte, rinktinės atstovai įdienojus sėdo į autobusą ir patraukė į Liublianą, kur trečiadienį prasidės antras Europos pirmenybių etapas.

Treneris Jonas Kazlauskas nusprendė antradienį nebevarginti žaidėjų, todėl neįvyko nei vakarinė treniruotė, nei artimiausių varžovų iš Prancūzijos žaidimo vaizdo įrašų peržiūra. Atvykus į keturių žvaigždučių „Plaza hotel“ viešbutį, dauguma krepšininkų nusprendė laisvą popietę skirti miegui ir filmams. Tie, kurie norėjo pasimankštinti, galėjo tai padaryti nedidelėje viešbučio treniruoklių salėje.

„Jei laisvą dieną tik gulėsi lovoje, paskui bus dar sunkiau. Aišku, galbūt man lengva kalbėti, nes man tėra 23-eji metai. Tikrai negaliu skųstis nuovargiu – nei dėl amžiaus, nei dėl žaidimo laiko“, – DELFI sakė nuo atsarginių suolo kol kas retokai pakylantis Mindaugas Kuzminskas.

Viešbutyje – senų pažįstamų pasimatymai

Juodame stikliniame bokšte jis turėtų jaustis jaukiausiai, kadangi ten įsikūrusio viešbučio pavadinimas puolėjui kelia malonių asociacijų – praėjusiame sezone specialistas iš Ispanijos Joanas Plaza padėjo jam atsiskleisti Kauno „Žalgirio“ ekipoje ir toliau treniruos lietuvį Malagos „Unicaja“ klube.

Su katalonu M. Kuzminskas paskutinį kartą bendravo prieš Europos čempionatą, kuomet J. Plaza jam palinkėjo sėkmės, o „Plaza hotel“ viešbutyje Lietuvos rinktinės debiutantas susitiko kitą buvusį praėjusio sezono bendražygį kroatą Mario Delašą, su kuriuo vakare patraukė pasivaikščioti po apylinkes.

Pasilabinimų su pažįstamais iš kitų rinktinių netrūko visiems Lietuvos krepšininkams, o turbūt populiariausi buvo broliai Lavrinovičiai, tarp kurių pašnekovų buvo ir Ispanijos krepšinio federacijoje dabar dirbantis Jorge Garbajosa, ir Kroatijos ekipos strategas Jasminas Repeša.

Jei šurmulio viešbučio foje buvo gerokai daugiau nei lietuviams gyvenant Kranska Goroje, lygiai tą patį galima pasakyti ir apie vaizdus pro krepšininkų kambarių langus.

„Gamta ten buvo labai jauki, smagu būdavo išeiti pasivaikščioti, pasigėrėti kalnais. Bet lygiai taip pat neturiu nieko prieš miesto ritmą“, – kalbėdamas su DELFI, palygino gynėjas Martynas Pocius.

„Šis viešbutis – modernesnis, bet Kranska Goroje peizažas buvo gražesnis. Šiaip ar taip, atvažiavome ne atostogauti, ne mėgautis viešbučiu. Tikėkimės, kad atvykus į naują vietą, naują salę, naujas bus ir mūsų žaidimas“, – pažymėjo M. Kuzminskas.

Arena kelia sentimentus „Žalgiriui

„Stožice“ areną, kurioje iki pat finalo tęsis Europos pirmenybės, lietuviai išbandys trečiadienį rytinėje treniruotėje, o į mūšį su prancūzais stos 22 val. Lietuvos laiku.

Tik prieš trejus metus iškilusioje didžiausioje Slovėnijoje universalioje arenoje telpa dvigubai daugiau žiūrovų nei „Podmežakla“ salėje, kurioje Lietuvos rinktinė pradėjo čempionatą. Po perlo kriauklę primenančiu stogu išsitekti gali 12,5 tūkst. aistruolių.

Iš vidaus Kaune esančią „Žalgirio“ areną primenančioje salėje Lietuvos nacionalinė komanda jau yra rungtyniavusi – 2011 metais ruošdamasi Europos čempionatui, ji Liublianoje nusileido slovėnams 66:80.

Šio mačo liudininkas M. Pocius „Stožice“ arenoje lankėsi ir praėjusiame sezone, kuomet Madrido „Real“ klubas varžėsi su Liublianos „Union Olimpija“ ekipa.

„Arena – pažįstama, jauki, vietos sirgaliai yra triukšmingi, čia daug žalios spalvos, ir tai kelia sentimentų“, – pasakojo prie „Žalgirio“ vėl prisijungęs gynėjas. – Atsiminimus galbūt labiau atgaivinsiu po rytinio pamėtymo, bus galima apsiprasti su lankais. Bet jokių blogų prisiminimų apie šią areną neturiu“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)