„Jeigu negali apsiginti vienas ant vieno, reikia padėti (gynyboje) daugiau“, – išskirtinai sporto portalui SportIN.lt sakė A. Sabonis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas susirūpinusiu veidu stebėjo rungtynes Jesenicių „Podmežakla“ arenoje.

Akivaizdžiai, kone visas atakas per N. Krstičių mačo pradžioje rengę serbai iš karto įgijo dviženklę persvarą ir kontroliavo susitikimą iki pabaigos.

Kodėl nebuvo net pabandyta dvigubinti gynybos prieš N. Krstičių, po mačo J. Kazlausko klausė ir žurnalistai, tačiau metus laiko Maskvos CSKA klube serbų lyderį treniravęs strategas pareiškė, jog tai būtų beprasmiška.

„N. Krstičius labai gerai numetinėja kamuolį, o serbai turi ir kitų labai pavojingų žaidėjų. Jei būtume dvigubinę gynybą prieš jį, būtų atsilaisvinę kiti žaidėjai“, – aiškino J. Kazlauskas.

Lietuvos rinktinės ketvirtadienio ryto treniruotė:

A. Sabonis su tuo nesutiko.

„Kitaip nebus. Visada būna stiprus (varžovas), kurį dengiant reikia padėti“.

Lietuvos krepšinio legenda turėjo priekaištų ir visai rinktinės priekinei linijai. Šeši lietuvių aukštaūgiai kartu sudėjus surinko 24 taškus ir atkovojo 14 kamuolių, kai vienas N. Krstičius pelnė 20 taškų ir po krepšiais sugriebė 9 kamuolius. Visa mūsų priekinė linija išprovokavo 8 serbų pražangas, o vienas N. Krstičius – 6 lietuvių.

„Kodėl? Todėl, kad pridėjo į kelnes“, – tęsė A. Sabonis. - Visi žino, kas yra N. Krstičius. Rimti vyrai, reikia dirbti. Reikia atsinešti profesionaliai, klausyti, ką kalba treneris, kaip daryti ir dėti tą į galvą. Turės laiko visą naktį pagulėti lovoje, pagalvoti“.

„Aš nežinau, ko tada atvažiuoti čia, atidirbus pusantro mėnesio. Art, art (treniruotėse), o čia pridėt į kelnes“, – sporto portalui SportIN.lt pridūrė A. Sabonis.