„Manau, mūsų grupė yra labiausiai lygiavertė ir sunkiausia, nes gali iššokti tiek bosniai, tiek tie patys makedonai gali kažką padaryti“, – kalbėjo garsiausias Lietuvos fanas Tomas Balaišis-Sėkla. – Makedonijų situacija man panaši į vienkartinį blykstelėjimą, kuris įvyko Lietuvoje.

Lietuvoje vykusiose pirmenybėse jie žaidė maža rotacija ir tik susiveržę kumščius sugebėjo išstenėti ketvirtą vietą. Tuomet realiai rungtyniavo tik 6-7 žmonės. Taip žaisdamas ištrauksi tik vieną čempionatą. Ne to kalibro žaidėjai, kad galėtų tai pakartoti ir Slovėnijoje“.

Makedonijos rinktinė nuo praėjusio čempionato Lietuvoje ir Londone vykusių olimpinių žaidynių išsaugojo tris pagrindines žvaigždes – Bo McCalebbą, Pero Antičių bei Vlado Ilievskį.

„Čempionate išvysime visai kitą Makedonijos komandą nei tą, kurią matėme draugiškose rungtynėse. B. McCalebbas sužaidė prasčiausias rungtynes. Jis kartu su P. Antičiumi žaidė mūsų naudai“, – akcentavo Tomas Pačėsas. – Be abejo, prieš kiekvieną komandą turime ūgio pranašumą tiek puolime, tiek gynyboje. Ko pasekoje, vertinant logiškai, turėtume visą laiką laimėti kovą dėl atšokusių kamuolių.

Tai leistų didinti greitų atakų skaičių, o tai galėtų būti mūsų arkliukas. Kaip šią persvarą išnaudosime – tai jau kitas klausimas, bet tikiuosi, kad atkovotų kamuolių elementas visada bus mūsų pusėje, kas yra labai svarbu“.

Pirmas rungtynes lietuviai žais su serbais, kurių pagrindinis ginklas šiame turnyre turėtų būti Nenadas Krstičius, kadangi jiems negalės padėti būrys pajėgių žaidėjų.

Į Slovėniją, kartu su Serbijos nacionaline komanda, neišskrido Milošas Teodosičius, Duško Savanovičius, Novica Veličkovičius, Vladimiras Micovas, Zoranas Ercegas ir Vladimiras Lučičius.

„Burtai nebuvo labai dėkingi. Lietuviai ir latviai papuolė į grupę, kurioje kiti keturi varžovai – Balkanų šalys, – tvirtino buvęs Kauno „Žalgirio“ žaidėjas bei lažybų bendrovės savininkas Gintaras Staniulis. – Manau, kad mūsų oponentai sulauks nemažo savo fanų palaikymo. Serbijos komanda turi daug netekčių. Turbūt galima pastebėti, jog B grupėje serbai turi daugiausiai praradimų – jiems nepadės penki žaidėjai, kurie galėtų žaisti startiniame penkete“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)