Draugiškų rungtynių Vilniuje pabaigoje jo auklėtiniams teko griebtis pražangų taktikos, kad išvengtų šalto suomiško dušo. Tačiau net ir tai neatėmė iš lietuvių varžovų paskutinio šiaudo – lengviau atsikvėpti Lietuvos rinktinės atstovai galėjo tik po netaiklaus Petterio Koponeno tolimo metimo sulig finaline mačo sirena, užfiksavusia šeimininkų pergalę 78:76.

Jei Suomijos krepšininkai rungtyniavo tarsi tęsdami savo sensacingą pasirodymą Lietuvoje vykusiame 2011 metų Europos čempionate, kuriame užėmė 8-9 vietas, J. Kazlausko komanda iš stingulio pabudo tik po pertraukos.

Treneris pyko, jog žaidėjai praleido pro ausis perspėjimus saugotis varžovų tritaškių, kuriuos šie metė 52 proc. taiklumu (12/23), ir išėjo į aikštę nepasiruošę kietai kovai, nestokojančiai fizinio kontakto.

„Rungtynių pradžioje nebuvome pasirengę, kad jie taip gerai ginsis ir pataikys tritaškius. Varžovai neturi didelių šansų puldami iš po krepšio, utžat drąsiai meta iš toliau. Reikėjo įdėti daug pastangų, kol pakreipėme įvykius naudinga linkme. Šiandien tai pavyko, bet išryškėjo daug problemų, kurias būtina taisyti. Pagrindinė bėda buvo tai, kad važovams ėmus dvigubinti gynybą visiškai nutrūkdavo gijos tarp pirmos ir antros linijų žaidėjų“, – pastebėjo J. Kazlauskas.

Nors lietuviai šįsyk suklydo 9 kartus, komandos stratego tai pernelyg nedžiugino, kadangi, jo nuomone, saugodamiesi klaidų krepšininkai puolė per daug statiškai.

„Nepriėmėme gerų sprendimų, neužaštrindavome situacijų, saugojome kamuolį. Žaidėme, kad neklystume, bet nebuvo aštrumo. Aišku, buvo daug kontakto, netgi daugiau nei leistina krepšinyje. Bet to paties turime laukti ir Europos čempionate, todėl reikia tam nusiteikti“, – sakė treneris.

Jis prisipažino, kad dėl rungtynių taškas į tašką turėjo laikyti aikštėje Liną Kleizą ir Mantą Kalnietį ilgiau nei planuota, taip pat pagyrė antroje mačo dalyje žaidimą suaktyvinusį ir gynyboje neblogai pasirodžiusį Donatą Motiejūną. Santūraus J. Kazlausko komplimento nusipelnė ir paskutiniajame ketvirtyje daug rungtyniavęs Adas Juškevičius, nors treneris priminė, jog ne visi šio gynėjo pasirodymai draugiškose rungtynėse buvo sėkmingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)