„Gal ir yra gerai įsibėgėti. Kodėl iškarto reikia nepasiruošus čiupti pajėgią komandą? Tai gali atsiliepti psichologiškai, taip pat padidėja traumų galimybė. Dabar treneris gali leisti pažaisti visiems krepšininkams ir pasižiūrėti kas kaip atrodo.

Reikia žinoti ir kuo kitos komandos remsis. Visi vieni kitus Europoje neblogai pažįsta. Šis čempionatas ypatingas tuo, kad visa eilė pajėgių žaidėjų jame nedalyvaus. Tai yra gera proga sugrįžti į aukštumas. Manau, kad galime kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų. Esame pajėgūs ir tą reikia įrodyti aikštėje“.

V. Garastas taip pat „davė velnių“ ir mūsų nacionalinės komandos lyderiu vadinamam Jonui Valančiūnui bei palygino jį su geriausiu visų laikų Lietuvos krepšininku Arvydu Saboniu.

„Jei jį apspisdavo keli žaidėjai, Arvydas kamuolį atmesdavo laisvam, o Jonas bando per jėgą laužti ir mesti. Jei tave užpuola du žmonės, reiškia, kad du komandos draugai yra laisvi. Jis bando viską padaryti vienas ir kai nesiseka – nervinasi. Tai parodė rungtynės su Makedonija“.

Ne vieną įspūdingą pergalę su Kauno „Žalgiriu“ ir Lietuvos rinktine iškovojęs strategas tikino, kad šį kartą lietuvių puolimo grandis yra viena geriausių Europoje.

„Tai yra tokia komanda, kokios Lietuva nėra turėjusi. Tokios priekinės linijos, ko gero, neatrasime pas jokią kitą komandą. Tai yra šansas, kaip niekada. Belieka sutvarkyti žaidimą. Treneris visą tai žino“.

Lietuvos rinktinė po dvikovos Makedonijoje grįžo į Lietuvą ir Vilniuje sužais trejas rungtynes. Rugpjūčio 21-ą dieną mūsiškiai susitiks su suomiais, 22-ą - su rusais, o 23-ią - su čekais. Europos čempionatas Slovėnijoje startuos rugsėjo 4-ą dieną.