Tai penkta iš eilės Jono Kazlausko treniruojamos komandos pergalė pasirengimo Europos čempionatui cikle.

Makedonai prieš dvejus metus Europos čempionate Lietuvoje sudaužė mūsų šalies krepšininkų viltis iškovoti apdovanojimus. Pernai lietuviai turėjo progą revanšui Klaipėdoje, tačiau ir uostamiestyje Makedonija laimėjo - 78:74.

Skopjėje vykusiose rungtynėse komandoms nepavyko pademonstruoti gražaus žaidimo. Abiejų komandų krepšininkai dažnai klydo, netaikliai atakavo, o lietuvių pergalę lėmė tiksliau sužaistas paskutinis rungtynių ketvirtis.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmuosius Lietuvos rinktinės taškus sužaidus tris minutes pelnė Linas Kleiza. Jam nepataikius dar skirto baudos metimo, dvitaškį pelnė Jonas Valančiūnas.

Įpusėjus kėlinukui Makedonijos krepšininkai išsiveržė į priekį ir netrukus įgijo 5 taškų persvarą (6:11). Nieko keisto - pasipylė makedonų tritaškiai metimai.

Lietuviai daro daug klaidų, tad treneris Jonas Kazlauskas nepatenkintas. Bet nežiba ir Makedonijos krepšininkai. Lietuviai iki kėlinio pabaigos persvėrė rezultatą savo naudai - 14:13.

Antras kėlinys

Jau pirmoje antro kėlinio atakoje makedonai švystelėjo dar vieną tritaškį ir susigrąžino persvarą. Lietuvių žaidimas ir toliau klaikus, daroma daugybė klaidų, o varžovai spurtuoja 13:0 ir pirmauja 26:14.

Tik sužaidus daugiau nei 5 minutes Lietuvos rinktinė pagaliau pelnė pirmuosius taškus antrajame kėlinyje. Tai išdrįso padaryti Jonas Mačiulis, pelnęs dvitaškį su bauda. Su 5 pelnytais taškais Jonas tapo rezultatyviausiu Lietuvos rinktinės krepšininku.

Lyderio vaidmens ėmėsi L. Kleiza. Po dviejų jo taiklių tritaškių metimų skirtumas sušvelnintas iki minimalaus - 25:26. Vieno taško skirtumą makedonai turi ir pasibaigus antrajam kėliniui (27:28).

Trečias kėlinys

Trečiojo kėlinio pradžioje mūsiškių taškų reikėjo laukti tik porą minučių - dvitaškį pelnė Darjušas Lavrinovičius. Netrukus J. Mačiulis persvėrė rezultatą Lietuvos naudai - 31:30. Tačiau nesportine pražanga buvo nubaustas Renaldas Seibutis ir varžovai susigrąžino persvarą (31:37).

Nors Lietuvos rinktinės žaidimas ir toliau nebuvo stulbinantis, mūsiškiai skirtumą po truputį sumažino. Likus žaisti porą minučių lygu - 41:41. Tačiau persverti rezultato savo naudai nepavyko, o makedonai prieš paskutinį ketvirtį vėl turėjo vieno taško persvarą (43:44).

Ketvirtas kėlinys

Paskutinį kėlinuką dviem taikliais dvitaškiais pradėjo Robertas Javtokas. Netrukus jis pridėjo ir baudos metimą. Žinoma, vieną iš dviejų, o lietuviai priekyje 48:46. Įsibėgėję mūsiškiai įgijo šešių taškų persvarą - 52:46.

Makedonai bandė gelbėtis tolimais metimais, tačiau jie nekrito. O Lietuvos rinktinė toliau didino apsukas ir po galingo L. Kleizos dėjimo likus žaisti porą minučių pirmavo 59:48.

Per likusį rungtynių laiką stebuklų neįvyko ir Lietuvos krepšinio rinktinė įsirašė nelengvą pergalę rezultatu 62:50.

Lietuvos krepšininkai šiame mače padarė 17 klaidų, varžovai - 11. 

Lietuva: Linas Kleiza 14 taškų, Jonas Mačiulis 11, Darjušas Lavrinovičius 10, Jonas Valančiūnas (9 atkovoti kamuoliai, 6 klaidos) ir Robertas Javtokas – po 7, Mantas Kalnietis 4, Renaldas Seibutis 3, Donatas Motiejūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Tomas Delininkaitis – po 2.

Makedonija: Predragas Samardžiskis ir Damjanas Stojanovskis – po 11, Bo McCalebas 10 (6 rez. perd.), Vojdanas Stojanovskis 8, Gjorgjis Čekovskis 6, Vlado Ilievskis ir Darko Sokolovas  po 2.

*****

Po keturių pergalių pasiruošimo cikle namuose, mačas Skopjėje buvo pirmos Lietuvos rinktinės rungtynės išvykoje. Šiame susitikime rinktinei nepadėjo Kšyštofas Lavrinovičus ir Adas Juškevičius.

Šią savaitę lietuviai Panevėžyje 95:64 ir 97:69 sutriuškino Švedijos ekipą. Praėjusią savaitę namuose du kartus (86:61 ir 66:53) buvo įveikta Belgijos rinktinė.

Europos čempionato B grupėje Lietuvos krepšininkai varžysis su Serbijos, Latvijos, Juodkalnijos, Makedonijos bei Bosnijos ir Hercegovinos rinktinėmis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (673)