„Kaime mūsų tautos šaknys, čia semiamės stiprybės. Todėl paprašėme krepšininkų atlikti kelis paprastus, bet simbolinę prasmę turinčius darbus: pasemti iš šulinio vandens, nupjauti ir sugrėbti žolę. Norėjome parodyti, kad darbštumas yra itin svarbi sąlyga siekiant pergalių“, - aiškino M. Rainys.

Pamatę filmavimo grupę su Lietuvos krepšinio žvaigždėmis, zapyškiečiai džiaugėsi ir geranoriškai teikė jiems pagalbą.

Visas patikėtas užduotis krepšininkai atliko puikiai, nuo jų neatsiliko ir dalgiu mojavęs rinktinės masažuotojas Juozas Petkevičius. Baigę darbus, trenerio Jono Kazlausko vedini, vyrai pasuko Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios link.

Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia

„Atlikus visus darbus, lieka tik paprašyti Dievo palaimos“, - aiškino sumanymą M.Rainys.

Naujas vaizdo klipas ypač nudžiugino Kauno rajono merą Valerijų Makūną, nes Zapyškis yra jo gimtinė.

„Šv. Jono Krikštytojo bažnyčia ne veltui vadinama Lietuvos bažnyčių motina. Pasirinkę šį mūsų tautos dvasinės kultūros simbolį, krepšininkai tikrai neapsiriko“, - tikino meras.

Rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą Zapyškio bažnyčia paminėta 1562 metais, tačiau manoma, kad ji atsirado anksčiau, o jos statytoju galėjo būti Lietuvos Didysis kunigaikštis Vytautas. Nemuno slėnyje dunksanti bažnytėlė amžių bėgyje daug kartų buvo remontuota, tačiau iki šiol laikoma vienu unikaliausių gotikos pavyzdžių Lietuvoje.

2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionatas vyks Slovėnijoje rugsėjo 4-24 dienomis. Kaip ir 2011 metsi čempionate Lietuvoje, jame dalyvaus 24 komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)