Sugadino repeticiją

„Vyrų rinktinė yra tas objektas, dėl kurio tikrai netaupome“, – liepą buvo pareiškęs LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Regis, per kelias savaites tai virto tik skambiais žodžiais.

Per kaktą žliaugiantis prakaitas, iš rankų sprūstantis kamuolys ir čiuožykla vietoje parketo – tokiomis sąlygomis žaisti krepšinį mėgino Lietuvos ir Belgijos rinktinės, kurių draugiškas mačas buvo perkeltas į Kauno sporto halę.

Galbūt legendinė šalies krepšinio šventovė žaidėjams ir žiūrovams kelia vien puikius sentimentus, bet antradienio vakarą ne vienas jų keiksnojo sprendimą dvikovą surengti vasariškai kaitrai nepasiruošusioje, 1939 metais pastatytoje salėje.

„Pirmadienį žaidėme Kėdainiuose – buvo labai graži šventė puikioje salėje, rungtynės irgi buvo, sakykime, visiškai normalios. Tuo tarpu vakar (antradienį - DELFI) žaidėme tarsi Lietuvos krepšinio širdyje Kaune, o vaizdas buvo absoliučiai atvirkščias“, – DELFI sakė J. Kazlauskas.

Nors lietuviai antrą kartą per dvi dienas įveikė belgus – šįsyk rezultatu 66:53 – tvankioje ir slidžioje halėje vykusia repeticija Lietuvos rinktinės vairininkas negalėjo būti patenkintas, kadangi dalis jos nuėjo vėjais.

„Negaliu pasakyti, kad žaidėme labai gerai, bet, kaip ten bebūtų, iki tam tikro momento turėjome 20 taškų pranašumą. Viską sugadino paskutinės minutės, kai sportinius batelius reikėjo pasikeisti į ląstus ar dar kažką. Žaidėjai tiesiog pradėjo saugotis, bijodami susižeisti – juk visi nori važiuoti į Europos čempionatą. O dabar buvo didelė tikimybė gauti traumą. Kas už tai atsakytų?

Dar pora rungtynių ir viskas, eksperimentuoti nebegalėsime, reikės vesti komandą prie geros sportinės formos. O mače su belgais dėl prastų sąlygų didesnės dalies dalykų tiesiog neišėjo atlikti“, – apgailestavo treneris.

Pasirinko pigesnį variantą

Dvejas rungtynes su belgais, kuriomis Lietuvos rinktinė pradėjo kontrolinių mačų ciklą, iš pradžių planuota surengti Klaipėdoje. Tačiau LKF nepavyko susitarti su „Švyturio“ arenos valdytojais dėl nuomos sąlygų, todėl liepą nutarta vieną dvikovą perkelti į atidaromą Kėdainių areną, o kitą – į Kauną.

Nors federacijoje būta įvairių nuomonių, galiausiai nuspręsta, kad žaisti antrą iš eilės draugišką mačą su prie žemyno elito nepriskiriamais oponentais 15 tūkst. žiūrovų talpinančioje „Žalgirio“ arenoje neapsimoka.

„Su belgais du kartus iš eilės sudėtinga žaisti didelėje arenoje. Į antradienio mačą tebuvo parduota mažiau nei 3 tūkst. bilietų. Finansine prasme „Žalgirio“ arenoje rungtyniauti neapsimokėjo, o ir pustuščių tribūnų vaizdas būtų nekoks.

Bet aš iškart siūliau mačą iš Klaipėdos perkelti ne į Kauną, o į Alytų. Tai būtų pats optimaliausias sprendimas. Deja, bendra nuomonė buvo kitokia“, – DELFI aiškino LKF generalinis sekretorius.

M. Balčiūnas pripažino, jog sąlygos Kauno sporto halėje antradienį nebuvo tinkamos krepšiniui.

„Matėme tą, sąlygos nebuvo pakankamai saugios. Reikia džiaugtis, kad viskas pasibaigė laimingai. Reikėtų pamąstyti apie tinkamą oro kondicionavimo sistemą, jei galvojame, kad halėje ir toliau turėtų vykti aukščiausio lygio krepšinis. Manau, ateityje į tai atsižvelgsime. Kita vertus, tikrai negalime kilnoti rungtynių iš vienos arenos į kitą pažiūrėję į termometrą“, – svarstė vienas LKF vadovų.

Treneriui nepatinka būti laikomam švaistūnu

Tačiau J. Kazlauskui tokie pavėluoti samprotavimai sugadintos nuotaikos nepakelia. Treneris teigė puikiai suvokiantis, jog taupyti reikia, bet stebėjosi, kam tuomet garsiai trimituojama apie pildomus menkiausius rinktinės poreikius.

„Nežinau skaičių, bet pritariu sprendimui rungtynes perkelti iš Klaipėdos. Jei kažkas bando pasinaudoti situacija ir nori daug užsidirbti, tai nėra gerai. Bet juk Kaune dar yra „Žalgirio“ arena. Ar mes tiek jau daug sutaupėme pinigų žaisdami ne joje, o Kauno sporto halėje?

Tuo labiau, kad generalinis sekretorius spaudoje buvo pareiškęs, jog rinktinės reikmėms pinigai nebus taupomi. Mane neramina ir pykdo, kai pasakoma vienaip, o elgiamasi kitaip. Aš sutinku, kad reikia skaičiuoti pinigus ir taupyti. Todėl nederėtų garsiai kalbėti tokių dalykų. Žmonėms dabar atrodo, kad čia švaistūnai, išlaidautojai“, – kalbėjo J. Kazlauskas.

Iki rugsėjį Slovėnijoje vyksiančio Europos čempionato Lietuvos rinktinė dar sužais 10 draugiškų rungtynių. Keturios vyks užsienyje (Makedonijoje ir Graikijoje), likusios – Panevėžyje, Vilniuje ir Kaune, tik jau „Žalgirio“ arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (370)