„Tačiau galime pasidžiaugti, kad pradžiugino ir finansiniai čempionato rodikliai. Galutinės išlaidos ir pajamos dar bus tikslinamos, tačiau jau dabar pagal preliminarius skaičius galime teigti, kad, kaip ir planavome, čempionatas Lietuvai buvo sėkmingas ir finansiškai“, pabrėžė M. Špokas.

Vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna pažymėjo, kad tiek „FIBA Europe“ vadovai, tiek čempionato dalyviai pažymėjo itin aukštą čempionato organizavimo lygį, kuriuo galėjo įsitikinti ir čempionate dirbę užsienio žurnalistai, varžybas stebėję įvairių Europos valstybių aistruoliai.

„Manau, kad „EuroBasket 2011” organizacinis komitetas atliko milžinišką darbą, kurio rezultatus matė ne tik lietuviai, bet ir žmonės iš daugybės pasaulio šalių, - reziumavo R. Alekna. – Vyriausybės vardu norėčiau padėkoti visiems, prisidėjusiems prie šios sėkmės“.

„Pirmadienį čempionato ataskaitą pateiksime ir Lietuvos visuomenei – kiek buvo išleista, kiek uždirbome, kiek pinigų Lietuvoje paliko užsienio sirgaliai ir t.t.“, - pranešė M. Špokas.

Pasak jo, dalis organizacinio komiteto narių dar lieka dirbti iki šių metų gruodžio 31 d.

„Čempionatas baigėsi, bet mūsų darbai – dar ne. Pradedame ruošti išsamias ir detalias ataskaitas apie čempionatą „FIBA Europe“ biurui, Lietuvos Respublikos Vyriausybinei darbo grupei, kitoms valstybinėms institucijoms“, - kalbėdamas apie likusius darbus sakė M. Špokas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją