„Krepšinio sirgaliai savo atsidavimą krepšiniui parodė meile ir pagarba, o ne destruktyviu elgesiu“, – ypač teigiamai aistruolius, kurie nesugadino Kaune vyravusios pakilios nuotaikos, pokalbyje su „Kauno diena“ įvertino Kauno apskrities policijos Viešosios tvarkos valdybos viršininkas Remigijus Stukas.

Rimtesnių incidentų čempionato dienomis neįvyko. Už nedidelį chuliganizmą ir girtavimą buvo nubausti makedonai, ispanai, latviai, prancūzai, ukrainiečiai, lietuviai. Neleistinai bilietus pardavinėjo latviai, ukrainiečiai ir lietuviai.

Paskutinę čempionato dieną pažeidimų neužfiksuota.

Du epilepsijos priepuoliai

Kauno „Žalgirio“ arenoje ir jos prieigose budėjo trys paramedikų brigados, tačiau didžiuliu darbo krūviu pasigirti negalėjo. „12-ai sirgalių prireikė rimtesnės gydytojų pagalbos, kitiems dalijome tabletes nuo galvos skausmo ar kitų smulkių sveikatos sutrikimų“, – „Kauno dienai“ pasakojo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties direktorius Nerijus Mikelionis.

Rimčiausi buvo epilepsijos priepuoliai, užklupę du krepšinio fanus. Kiti alpo ar prašė pagalbos dėl nedidelių traumų (pargriuvo, užsigavo, pastūmė, užmynė). „Manau, kad tai normalu, kai susirenka 15 tūkst. sirgalių“, – svarstė N. Mikelionis.

Gėrė linksmai

„Stengsimės išlaikyti draugišką atmosferą mieste“, – prieš čempionatą žadėjo policijos vadovai. Regis, tai jiems pavyko. Laisvės alėjoje ir Senamiestyje šėlstantys ir alkoholinius gėrimus gurkšnojantys krepšinio aistruoliai nebuvo masiškai kišami belangėn už įstatymo pažeidimą.

„Visame pasaulyje per šventes leidžiama laisvai išgerti. Tačiau pergėrusiuosius drausminome rimčiau“, – „Kauno diena“ dėstė R. Stukas. Viešosios tvarkos valdybos viršininkas gyrė visų atvykusių šalių krepšinio aistruolius. „Gal šiek tiek agresyvesnėmis emocijomis išsiskyrė Makedonijos sirgaliai“, – konstatavo R. Stukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją