Pasimeldžia ir už krepšinį

Krepšinio virusas prasismelkė pro rūsčias Kauno arkivyskupijos kurijos ir Kunigų seminarijos sienas.

Arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius prisipažino, kad vakarais ne tik stebi Lietuvos rinktinės kovas, bet ir randa vietos krepšiniui savo maldose.

Pagal regulą nuo 20 iki 22 val. seminarijoje privalo įsivyrauti ramybė – dvasiniai skaitymai ir tyla. Tačiau nusistovėjusią tvarką ėmė trikdyti Rotušės aikštės emocijų škvalas, kurį sukelia didžiuliame ekrane transliuojamos krepšinio batalijos ir gausiai vartojamas alus. Tai trikdo dvasiškių kasdienybę.

„Arkivyskupijos kurijai lengviau. Mes galime pereiti į Santakos parko pusėje esančius ramesnius kambarius. Seminarijoje situacija yra sudėtingesnė, nes būsimųjų kunigų langai atsukti į Rotušės aikštę. Girdėjau, kad kai kurie jaunuoliai naudoja ausų kištukus, nes ramybės laikas iš dalies sutampa su Lietuvos rinktinės kovomis.

Seminarijos auklėtiniams svarbu laikytis nustatytos dienotvarkės, nes jie turi anksti keltis. Neišsimiegoję, tinkamai nepasirengę ateinančiai dienai jie nebus darbingi. Suprantama, kad gausmas Rotušės aikštėje sukelia jiems sunkumų“, – sakė S. Tamkevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją