„Pagrindiniai šios grupės favoritai yra ispanai, lietuviai ir turkai. Bet juk kalbame apie krepšinį: staigmenos čia įmanomos“, – į DELFI klausimą apie lenkų perspektyvas Panevėžyje atsakė A. Pipanas.

Marcinas Gortatas, Maciejus Lampe, Davidas Loganas, Michalas Ignierskis – šie krepšininkai buvo pagrindiniai Lietuvos rinktinės duobkasiai, kuomet namuose rungtyniavę lenkai 2009 metų Europos čempionato grupių etape sudorojo Ramūno Butauto vadovaujamą komandą 86:75.

Dabar Lenkijos rinktinėje nebėra nei vieno iš keturių lyderių, o sausakimšos tribūnos ketvirtadienį vakare mėgins visais būdais sutrikdyti A. Pipano auklėtinių psichologinę pusiausvyrą. Todėl treneris iš Slovėnijos neduoda valios fantazijai ir kalba tik apie būtinybę priešintis lietuviams taip, kaip prieš dieną lenkai kovojo su Europos čempionais ispanais, pergalę 83:78 išplėšusiais tik mačo pabaigoje.

– Galingas pasipriešinimas Ispanijos komandai jums įkvėpė optimizmo dėl nukraujavusios Lenkijos rinktinės perspektyvų? – paklausėme A. Pipano.

– Pirmiausia esu ne optimistas, o realistas. Vakar žaidėme išties gerai, ypač antroje rungtynių dalyje. Jei būtume klydę kiek rečiau, viskas būtų dar geriau. Rezultatu, žinoma, nesu patenkintas, bet žaidimu – taip.

Vis dėlto šįvakar laukia naujas mačas ir nauja istorija. Lietuvos komanda yra aiškus šių rungtynių favoritas ir viena geriausių ekipų Europoje. Bet savo žaidėjams pasakiau, kad pasiduoti baimei nevalia. Turime žaisti agresyviai, tinkamai kovoti po krepšiu ir sustabdyti lietuvių greitas atakas.

– Esate identifikavęs Lietuvos rinktinės silpnąsias puses?

– Dabar apie tai nenorėčiau kalbėti. Jau sakiau, kad lietuviai turi puikią, patyrusią komandą. Mūsų laukia labai sunkus darbas.

– Ar lenkai gali sužaisti dvejas rungtynes iš eilės vienodai agresyviai?

– Šiam čempionatui esame pasiruošę taip gerai, kaip tik buvo įmanoma. Manau, mes tiesiog privalome nuo pirmenybių pradžios iki pabaigos žaisti vienodai aukštu lygiu.

– Teigiate, kad esate realistas. Ar realu Lenkijos komandai tikėtis patekti į antrą čempionato etapą?

– Nieko naujo nepasakysiu: pagrindiniai šios grupės favoritai yra ispanai, lietuviai ir turkai. Bet juk kalbame apie krepšinį: staigmenos čia įmanomos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją