„Italai labai gerai pradėjo rungtynes, bet mums pavyko pakeisti žaidimo eigą. Tačiau tai nebuvo lengva, nes Italijos rinktinė – labai gera komanda, bet mums pavyko rasti būdą, kaip žaidimo eigą pakreipti sau naudinga linkme. Iškovojome puikią pergalę, bet dabar reikia galvoti apie kitą susitikimą su Latvijos komanda“, - po rungtynių sakė 15 taškų pelnęs Milenko Tepičius.

„Jau pirmos čempionato rungtynės buvo labai sunkios – kovojome su stipria ir patyrusia Italijos ekipa. Rungtynėse neišvengėme prastų atkarpų, bet pabaigoje mums pavyko iškovoti pergalę. Mes ir toliau turime rungtyniauti su tokia energija“, - spaudos konferencijoje kalbėjo Marko Kešeljis, kuris surinko 7 taškus.

Italijos rinktinės atstovai teigė, kad Serbijos ekipos pergalę lėmė stabilus žaidimas didžiąją dalį rungtynių. Tuo tarpu italams nepavyko išvengti prastų žaidimo atkarpų.

„Pagrindinis skirtumas tarp mūsų ir serbų šiose rungtynėse buvo tas, kad mūsų žaidimas buvo labai banguotas, o serbai gerai žaidė visas 40 min. Mes, priešingai nei varžovai, nesugebėjome visų rungtynių metu palaikyti gero žaidimo. Turime padaryti išvadas šiuo aspektu. Aišku, šiuo metu esame nusiminę dėl nesėkmės, bet turime pasiruošti kitoms rungtynėms, nes daugiau negalime sau leisti pralaimėti“, - sakė rezultatyviausias rungtynių žaidėjas Andrea Bargnani, pelnęs 22 taškus.

„Šiandien serbai, kaip jau sakė A. Bargnani, gerai žaidė visas 40 minučių. Mes gerai pradėjome rungtynes, bet žaidžiant su tokia pajėgia ir patyrusia ekipa kaip Serbija negalima leisti varžovams įgyti didelio pranašumo. Bet mes stengsimės atsitiesti. Mes nesame laimingi, bet trokštame kovoti.

Šiandien matėme, kad tai galime padaryti. Mūsų tikslas būti tarp dešimties geriausių ekipų, o tokia ekipa šiuo metu yra Serbija. Reikia kovoti iki paskutinių minučių ir pagerinti savo pataikymo procentą, ypač iš tritaškio zonos. Serbai būtent tolimais metimais vaduodavosi kritiniais momentais“, - spaudos konferencijoje teigė Italijos rinktinė strategas Simone Pianigiani.

Serbijos rinktinės vyriausias treneris Dušanas Ivkovičius teigė, kad pirma pergalė buvo iškovota pelnytai, o prie jos itin svariai prisidėjo atsarginiai krepšininkai.

„Rungtynės buvo sunkios tiek mums, tiek varžovams. Labai sunku žaisti, kuomet žinai, kad privalai laimėti. Šiandien buvo būtent tokios rungtynės. Mes labai prastai pradėjome susitikimą ir pelnėme vos 10 taškų, prastai gynėmės ir leidome varžovams pelnyti lengvus taškus. Tačiau nuo suolelio pakilę žaidėjai šiandien mums labai padėjo. Antrą ketvirtį sužaidėme labai dideliu tempu. (...). Manau, kad mes šiandien buvome geresni ir nusipelnėme pergalės. Ši pergalė mums yra labai labai svarbi“, - sakė D. Ivkovičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją