Badmintono federacijos prezidentas Vilmantas Liorancas:

„Žiūrėsiu kai kurias rungtynes ir manau, kad iki medalių nukeliausime.“

Baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Virmantas Galdikas:

„Kažkiek žiūrėsiu. Bet nelabai įdėmiai. Jie su mumis neįdėmiai ir mes su jais taip pat. Kai bus įdomios kovos, tada taip. Per juos neteko Lietuvoje vykdyti pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionato, tai viena iš priežasčių, kodėl nuotaikos negražios. Negaliu prognozuoti, kaip seksis, tiesiog negalima apie tai kalbėti, prietarai tokie yra.“

Beisbolo federacijos viceprezidentas Algimantas Neverdauskas:

„Čempionatą stebėsiu, tačiau tik epizodiškai“.

Bokso federacijos vadovas Rimas Rutkauskas:

„Žinoma, stebėsiu, ir dar kaip! Stipriai domiuosi krepšiniu, tačiau vietos nesiryšiu prognozuoti, nežinia, kaip ten bus“.

Fechtavimo federacijos prezidentas Rimantas Jogėla:

„Tikrai žiūrėsiu, manau, kad lietuviai kovos finale“.

Regbio federacijos prezidentas Rolandas Alksnys:

„Tikriausia nežiūrėsiu. Nesidomiu krepšiniu. Mano, kaip buvusio trenerio nuomone, rinktinė patirs fiasko. Tokio amžiaus komanda yra neperspektyvi. Tai pasenę žaidėjai ir jie jau visko sotūs“.

Golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovydaitis:

„Esu išskirtinai susijęs su krepšiniu. Nors vadovauju Golfo federacijai, bet mes glaudžiai bendraujame su Krepšinio federacija. Man ne kartą teko būti komandos vadovu, asmeniškai pažįstu rinktinės trenerius, gydytojus, kai kuriuos krepšininkus. Turiu bilietus į visas varžybas Panevėžyje, Vilniuje ir Kaune. Gyvensiu krepšiniu, net verslas bus tam laikui sustabdytas. Manau, būtų labai drastiška apie aukso medalius kalbėti, nors visi mes to norėtume, bet medalių laukiame“.

Greitojo čiuožimo asociacijos vadovas Česlovas Staičiūnas:

„Be abejonės, rungtynes žiūrėsiu. Manau, kad kovosime dėl pirmos vietos“.

Dviračių sporto federacijos prezidentas Romualdas Bakutis:

„Žinoma, žiūrėsiu krepšinį, net kalbos negali būti! Labai norėčiau, kad rezultatai būtų patys aukščiausi, ir manau, kad yra visos prielaidos, kad taip atsitiktų. Nors esu daug didesnis dviračių sporto sirgalius, bet – kaip ir visi lietuviai – krepšinį esu žaidęs ir palaikau rinktinę“.

Vandensvydžio federacijos generalinis sekretorius Rolandas Vizgirda:

„Kaip vandensvydininkas gerbiu visas sporto šakas, o krepšininkai – tik save. Abejoju, ar rinktinė kovos dėl medalių, prognozuočiau 4–5 vietas“.

Šaudymo sporto sąjungos prezidentas Paulius Rakštys:

„Žinoma, čempionato rezultatus seksiu tiek arenose, tiek per televizorių. Optimizmo didelio, kad vyrai laimės pirmą vietą, neturiu. Jei bus tarp prizininkų – bus labai gerai“.

Šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viktoras Majauskas:

„Turiu tris bilietus į grupės varžybas. Kažkodėl nekyla abejonių, kad viskas bus gerai. Prizininkais tikrai tapsime, o dėl čempionų titulo reikės pakovoti“.

Čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė:

„Be abejo, žiūrėsiu ir bandysiu tai daryti gyvai. Esu didelė krepšinio gerbėja, žiūriu visas Lietuvos rinktinės rungtynes, sergu ir džiaugiuosi jų pergalėmis. Nors galbūt daug kas pyksta, kad finansavimas jiems skiriamas per didelis, bet aš juos labai palaikau. Esu optimistė ir manau, kad namų sienos padės“.

Teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas:

„Nelabai žiūrėsiu, nes nelabai domiuosi. O seksis rinktinei, manau, gerai. Vis tiek gera komanda“.

Triatlono ir šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas:

„Lietuvoje žiūrėti krepšinį – kaip į bažnyčią vaikščioti. Sportas yra sportas, gali laimėti, gali pralaimėti. Dabar, kai tiek daug reklamos, fotosesijų, filmavimų, – vyrai nespėja pailsėti. Reikia daryti mažiau reklamos arba reklamuoti be jų, kad nereikėtų jų atitraukti nuo treniruočių. Manau, kad yra daug galimybių kovoti dėl aukščiausių vietų, nes namų sienos turėtų padėti. Į olimpinių žaidynių atrankos varžybas tikrai turėtų patekti“.

Tinklinio federacijos prezidentas Marius Vasiliauskas:

„Esame sportininkai ir domimės visomis sporto šakomis, ypač – žaidybinėmis. Gal visų grupės varžybų nežiūrėsiu, tik įdomiausias. Manau, kad į finalą patekti bus labai sunku. Spėju, kad bus nuo 3 iki 7 vietos“.

Imtynių federacijos vadovas Darius Čepauskas:

„Tuo pačiu metu vyksta mūsų pasaulio čempionatas Turkijoje, todėl negaliu vienu metu būti dviejuose vietose arba žiūrėti dviejų kanalų“.

Akmenslydžio federacijos prezidentas Vytautas Zimnickas:

„Daugelyje mačų būsiu ne pasyvus, o aktyvus stebėtojas. Stebėsiu vienas rungtynes Panevėžyje, visas Vilniuje ir, jei Dievas duos, važiuosiu ir į Kauną. Pasakysiu atvirai, jei turiu bilietus į Kauną, tai tikrai labai tikiuosi, kad rinktinė žais finale. Bet, atsižvelgdamas į komandų sudėtis, manau, kad vieta tarp prizininkų būtų labai geras rezultatas. Vis dėlto juk atvažiuoja bent šešios komandos, su kuriomis reikės labai rimtai kautis“.

Lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis:

„Rezultatus seksiu įvairiais būdais. Kadangi tuo metu būsiu Pietų Korėjoje vyksiančiame lengvosios atletikos čempionate, tai pirmą čempionato dalį stebėsiu internetu. Tikiuosi, kad lietuvaičiai dar tęs kovą, kai grįšiu, ir bus galima Vilniuje ar Kaune pažiūrėti“.

Ledo ritulio federacijos vadovas Petras Nausėda:

„Be abejo, krepšinį žiūrėsiu ir linkiu lietuviams didžiausios sėkmės. Planuoju ir į areną eiti, ir per televizorių stebėti, Panevėžyje tikrai būsiu, o paskui priklausys nuo rezultatų. Tikiuosi pačių geriausių rezultatų“.

Sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas Bronislovas Vyšniauskas:

„Gal žiūrėsiu, jei laiko bus. Mes visų sporto šakų rezultatus sekame, bet fanatiškai nė viena nesidomime. Žinoma, mes, sunkumų kilnojimo sporto šaka, pavydime krepšininkams reklamos, atributikos. Viskas labai gražu, bet svarbiausia, kad nepersūdytų ir laimėtų ką nors. Aišku, visi laukia aukso, bet, duok Dieve, iškovoti kelialapį į atrankines olimpinių žaidynių varžybas. Sunku pasakyti, kaip seksis. Esu treneris ir matau, kad pasiruošimas yra neblogas, vyrai – energingi, darbštūs, stengiasi. Yra labai didelė perspektyva, kai žmonės aikštėje dirba, nes darbo labiausiai ir reikia, o ne žiūrėti, kaip kamuolį įmesti“.

Rankinio federacijos vadovas Edis Urbanavičius:

„Tikrai žiūrėsiu krepšinį. Manau, realu kovoti dėl patekimo į olimpinių žaidynių atrankos varžybas, o gal ir dėl medalių. Komanda pajėgi, žaidėjai individualiai labai stiprūs, svarbiausia surasti komandinį žaidimą“.

Plaukimo federacijos prezidentė Ilona Zuozienė:

„Žinoma, stebėsiu kaip ir visi lietuviai, bet nesu labai didelė krepšinio gerbėja. Aišku, Europos čempionato lygis bus labai aukštas ir kovos bus įdomios. Linkiu vyrams aukščiausios vietos ir kuo didžiausios sėkmės. Sunku prognozuoti, bet tikiuosi medalių“.

Nacionalinės slidinėjimo asociacijos prezidentas Remigijus Arlauskas:

„Žaidimą stebėsiu, ko gero, per televiziją, nes bilieto dar negavau. Rinktinei sektis turėtų gerai, manau, vyrai kovos dėl medalių. Tokia mano, valdybos nepatvirtinta, nuomonė“.