M. Gasoliui patarė suaugti

Viena tokių – Ispanijos rinktinės ir Memfio „Grizzlies“ komandos vidurio puolėjo Marco Gasolio internete paviešinta nuotrauka iš Panevėžio „Romantic“ viešbučio kambario. Norėdamas pasidalinti netradiciniu interjeru, sendinta kambario siena, ispanas sukėlė nemažai diskusijų.

Dailininko ir restauratoriaus Antano Pužausko ant kambarių sienų nutapytos freskos – menas, kurio M. Gasolis nesuprato. Kalbos apie daug dėmesio sulaukusią nuotrauką pasiekė ir „FIBA Europe“ generalinio sekretoriaus Naro Zanolino ausis. Šis negailėjo pagyrų viešbučiui ir pašiepė Ispanijos rinktinės aukštaūgį.

„Pažįstu Marco pakankamai gerai, jis dar jaunas žaidėjas. „Romantic“ viešbutis – aukščiausios klasės, buvau ten ne kartą. Padaryti tokį interjerą kainavo daug pinigų ir Marco neturėjo taip elgtis. Manau, jam reiktų suaugti. Žinote, vaikai lieka vaikais, nepaisant to, kad žaidžia NBA ir uždirba milijonus“, - juokėsi N. Zanolinas.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tikino, kad nusiskundimų iš komandų kol kas nesulaukė.

„Labai glaudžiai bendraujame su komandomis ir reaguojame į menkiausią pageidavimą. Maistu visi patenkinti, lovos – parengtos, o aplinkos mes nepakeisime: Šiauliuose ar Alytuje pajūrio nepadarysime. Jie turi viską ko reikia profesionaliems krepšininkams“, - sakė M. Balčiūnas.

Susipažins su jaunaisiais talentais

Čempionato metu aistruoliai ne tik stebės stipriausių Europos rinktinių kovas, bet ir patys galės paimti kamuolį į rankas, bei įvertinti jaunuosius senojo žemyno krepšinio talentus.

Finalo išvakarėse, rugsėjo 17-ą dieną Kauno „Žalgirio“ arenos lankus išmėgins talentingiausi Europos aštuoniolikmečiai. Rungtynėse dalyvaus šešiolikos šalių krepšinio talentai. Jie atrinkti pagal pasirodymus Europos jaunių ir pasaulio jaunimo čempionatuose. Po pirmosios treniruotės žaidėjai bus suskirstyti į dvi komandas.

Treniruotėms vadovaus „FIBA Europe“ trenerių atestavimo vadovas serbas Svetislavas Pešičius. Su jaunaisiais krepšininkais taip pat dirbs treneriai iš Norvegijos, Danijos, Slovėnijos ir Graikijos.

Lietuvai atstovaus gynėjas Paulius Semaška bei vidurio puolėjas Simonas Kymantas.

„Žmonės galės susipažinti su ateities žvaigždėmis. Manau, tai bus tikrai sėkmingas projektas“, - pasakojo N. Zanolinas.

Rugsėjo 15-17 dienomis laikinojoje sostinėje taip pat vyks antrą kartą „FIBA Europe“ organizuojamas gatvės krepšinio 3 prieš 3 turnyras. Turnyro metu bus kovojama trijose amžiaus grupėse: iki 15 metų, iki 18 metų bei 19 metų ir vyresnių. Merginų ir moterų grupėse galės registruotis po 12, o vaikinų ir vyrų grupėse - po 24 komandas.

Vyrų varžybose komandai galės atstovauti vienas arba du profesionalūs krepšininkai. Visų grupių nugalėtojams atiteks bilietai į Europos vyrų krepšinio čempionato finalą, o pagrindinių moterų ir vyrų grupių nugalėtojams dar bus įteikti ir 500 bei 1000 eurų čekiai. Turnyro dalyviams ir žiūrovams bus išdalinti 2 tūkst. krepšinio kamuolių.

„Tai dar tik prasidedantis projektas. Pirmą kartą jį rengėme Slovėnijoje, turima sąrašą dalykų, kuriuos reikia taisyti ir kurių Lietuvoje pasistengsime nekartoti. Mes suteiksime visa reikalingą įrangą: dangą, krepšius, laikrodžius. Čia didelė investicija, tačiau tikimės, kad ji atsipirks“, - sakė „FIBA Europe“ generalinis sekretorius.

Aštuoniolika metų Lietuvoje gatvės krepšinio turnyrus organizuojanti Audra Ginelevičienė džiaugėsi bendradarbiavimu su „FIBA Europe“ ir galimybe šiemet sulaukti daugiau profesionalių krepšininkų dėmesio.

„Aštuonioliką metų vienintelis dalykas, kurio mums trūko – profesionalios krepšinio aikštelės. Varžybos vyko ant asfalto, būdavo skaudu, kad dėl didelės trauma galimybės profesionalūs žaidėjai atsisakydavo žaisti. Šiemet turėsime net aštuonias profesionalias aikšteles“, - sake A. Ginelevičienė.

Turnyro metu taip pat vyks parodomosios neįgaliųjų krepšinio varžybos bei dėjimų konkursas.