„Lietuvių tauta visada buvo svetinga. Krepšinis čia yra aukščiausio lygio. Atvykome čia nepoilsiauti, todėl mums ypatingų sąlygų nereikia“, – antradienį po treniruotės kalbėjo A. Kirilenka.

„Nuotaika yra puiki, darbinė. Žaisime stiprioje grupėje, todėl negalima atsipalaiduoti. Kaip rodo praktika, Europos čempionate nėra silpnų komandų. Todėl bet kada gali įvykti visokiausių netikėtumų. Reikia nusiteikti žaisti su kiekvienu varžovu. Visos komandos dabar moka žaisti krepšinį. Kiekvienoje rinktinėje yra vienas ar du krepšininkai rungtyniaujantys NBA. Reikia būti pasirengusiems“, – perspėjo krepšininkas.

– Ryt žaisite su Ukraina. Kaip vertinate varžovą ir ar pažįstate jų trenerį Mike'ą Fratello?

– Puikiai pažįstu, man netgi teko rungtyniauti jo vadovaujamoje NBA naujokų komandoje. Man atrodo, kad Ukrainos rinktinei labai pasisekė dėl trenerio.

Tai buvo protingas sprendimas. Jis yra aukšto lygio specialistas ir gali suteikti ukrainiečiams stabilumo, kurio komandai pastaruoju metu labai trūko.

Rinktinėje yra nemažai gerų žaidėjų, tačiau jai nepavykdavo sukurti komandinio žaidimo ir trūko taktinio pasirengimo.

Mike'ui pavyko sulipdyti pajėgią komandą ir bus labai sunku su jais rungtyniauti, ypač žinant, kad tai bus pirmosios čempionato rungtynės. Tikiuosi, kad mums pavyks įgyvendinti savo planus ir nugalėti varžovus.

– Andrejau, jūsų nugarą puošia nauja tatuiruotė. Tai kažkas asmeniško ar būdas išgąsdinti priešininkus?

– Ji yra man, o ne varžovams. Tai asmeniška.

– Visi laukia jūsų mačo su Gruzija, rengiatės?

– Rengiamės susitikimui su Ukraina, o poryt rengsimės rungtynėms su Gruzija.

– Ar žaidėjų nekankina traumos?

– Visi yra geros formos ir puikios nuotaikos. Pirmasis mačas mums yra labai svarbus, kol kas visi jaučiasi puikiai. Tikiuosi, kad taip bus iki čempionato pabaigos.

D.Blattas: Lietuva yra stipri komanda, kuri turės namų pranašumą

Rusijos rinktinės strategas Davidas Blattas, paklaustas apie čempionato favoritus, prakalbo apie Ispanijos ir Lietuvos komandas.

„Visi tvirtina, kad Ispanijos rinktinė yra favoritė. Jie gina čempionų titulą ir turi puikią sudėtį. Tie patys krepšininkai jau ne vienerius metus žaidžia kartu, o prie jų prisijungė dar keletas pajėgių krepšininkų. Dalyvavau ne viename Europos čempionate ir žinau, kad įveikus du etapus ketvirtfinalyje gali visko atsitikti.

Galbūt Ispaniją galime vadinti favorite, tačiau nenustebsiu jei įvyks kas nors netikėto. Žaidėme su Lietuva besirengdami Europos čempionatui. Tai yra stipri komanda, kuri turės namų pranašumą. Krepšinio šalies komandą palaikys išprotėję sirgaliai, kurie padės rinktinei kovoti dėl pergalių“, – kalbėjo treneris.

D. Blattas nepamiršo pagirti ir savo gero draugo Kęstučio Kemzūros, kurio vadovaujami lietuviai pernai planetos pirmenybėse Turkijoje iškovojo bronzos medalius.

„Mes prisimename lietuvių pasirodymą pasaulio čempionate Turkijoje, kur jie iškovojo bronzos medalius. Tai buvo puikus mano kolegos Kęstučio Kemzūros ir jo komandos pasirodymas. Esu įsitikinęs, kad jie gali pakartoti sėkmę. Jie bus pajėgūs varžovai“, – tikino Rusijos nacionalinės ekipos strategas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)