Įžaidėjas M. Kalnietis per praėjusios savaitės rungtynes su Latvija susimušė kelį. Pirmadienį krepšininkui iš sutinosios vietos buvo ištraukti skysčiai, tačiau padarius išsamius tyrimus, paaiškėjo, kad rimtesnių traumų ir sužeidimų pavyko išvengti.

„Tiesiog nenorime rizikuoti Manto sveikata, – sakė vienas rinktinės gydytojų Vytenis Trumpickas. – Jam nieko rimto, likęs Lietuvoje Mantas toliau sportuos du kartus per dieną.“

Su Lietuvoje liekančiais krepšininkais dirbs taip pat į Slovėniją nevykstantis vienas rinktinės trenerių Valdemaras Chomičius. Prie M. Kalniečio prisijungs ir abu broliai Lavrinovičiai.

„Kšyštofas po intensyvių procedūrų jaučiasi gerai ir gali dirbti visa jėga, tačiau jis nesitreniravo keturias ar penkias dienas ir iškarto mesti jį į rungtynes būtų gal kiek per daug rizikinga“, – savo sprendimą dėl nugaros skausmų kamuojamo puolėjo argumentavo rinktinės treneriai.

Kšyštofo brolis Darjušas pirmadienio treniruotės metu netikėtai pajuto skausmą čiurnoje, jam gydytojai rekomendavo sumažinti krūvius. Lietuvoje jis kartu su kitais dviem rinktinės kandidatais sportuos individualiai, daugiausiai dirbs treniruoklių salėje.

Rinktinė iš Slovėnijos grįš iškart po rungtynių, naktį iš rugpjūčio 24-os į 25-ąją.

Paskutines kontrolines rungtynes Lietuvos komanda rugpjūčio 27-ą dieną Vilniuje žais su Gruzijos krepšininkais.

Europos čempionatas mūsų šalyje startuos rugpjūčio 31-ąją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją