Pirmadienį tautos kamuolio ir žygio „Varom už Lietuvą“ laukia ypatinga diena. Per 45 dienas įžaistą 102 miestų ir miestelių, įveikusį daugiau nei 2100 km ir sušildytą dešimčių tūkstančių žmonių rankų, tautos kamuolį įžais pati Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Lietuvos Respublikos Prezidentūrą iš Rotušės aikštės varomas kamuolys pasieks 10 val. ryte.

Daukanto aikštėje tautos kamuolį Lietuvos Respublikos Prezidentei perduos Vilniaus Universiteto studentai. Lietuvos Respublikos Prezidentė, išbandžiusi kamuolio šoklumą ir, įkrovusi į kamuolį savo linkėjimus Lietuvos krepšinio rinktinei, ant jo pasirašys.

Nuo Daukanto aikštės kamuolys keliaus link Europos aikštės per Baltąjį tiltą – iki čia jį varys „Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto komanda su vadovu Mindaugu Špoku priešakyje. Europos aikštėje siaučiant riedutininkams ir riedlentininkams kamuolys bus perduotas Lietuvos krepšinio federacijos vadovams Vladui Garastui ir Mindaugui Balčiūnui.

Prabumbsėjęs Žirmūnus, Šnipiškes, Jeruzalę ir Pašilaičius, po intensyvios kelionės po Vilnių „Varom už Lietuvą“ kamuolys pirmadienio vakarą užmigs Didžiosios Riešės „Iki“ parduotuvėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją