Kaune paliko per daug energijos

„Rusijos rinktinė, jos judrūs aukštaūgiai mums yra labai neparankus varžovas, ypač priekinę liniją išretinus traumoms. Bet rusai bus neparankūs daugeliui komandų šiame Europos čempionate“, - neabejodamas pareiškė K. Kemzūra.

Visos jo vadovaujamos Lietuvos rinktinės pastangos atsirevanšuoti Rusijos ekipai už nesėkmę Chimkuose praėjusią savaitę buvo bergždžios. Ir antrosiose draugiškose tarpusavio rungtynėse Panevėžyje pranašesni buvo rusai, laimėję 88:80.

„Vakar žaidėme gerai (prieš dieną lietuviai Kaune įveikė Europos čempionus ispanus – DELFI), o šiandien tokio emocinio pakilimo nebebuvo, nors žaidėjai ir išėjo į aikštę susikoncentravę. Nebuvome tokie energingi, nes rungtynėse su ispanais atidavėme daug emocijų ir jėgų. Neblogai puolėme, bet pamiršome apie gynybą“, - pralaimėjimo priežasčių ieškojo K. Kemzūra.

Su kolega visiškai sutiko ir D. Blattas.

„Lietuviai vakar žaidė, o mes – ne: toks ir buvo pagrindinis skirtumas. Buvome šviežesni, geriau pasiruošę. Tuo tarpu Lietuvos komanda vos prieš dieną puikiai sudorojo geriausią komandą Europoje – Ispaniją, be to, jai trūko trijų svarbių žaidėjų (Roberto Javtoko, Dariaus Songailos ir Kšyštofo Lavrinovičiaus – DELFI). Tad laimėjome prieš gerą, bet pavargusią, traumų praretintą ir šiek tiek apsnūdusią komandą“, - dėstė amerikietis.

Prieš A. Kirilenką – bejėgiai

Taiklių metimų greitošauda prasidėjusiame mače lietuviai kurį laiką puse žingsnio lenkė varžovus, o antroje kėlinio viduryje buvo susikrovę 8 taškų pranašumą. Tačiau nuosekliai Lietuvos rinktinės aukštaūgius terorizavęs Andrejus Kirilenka, iš viso surinkęs 13 taškų, padėjo savo komandai dar prieš didžiąją pertrauką įgyti 10 taškų persvarą.

„Prieš rungtynes kalbėjome, kaip ir kas turi ginti A. Kirilenką, bet jis pridarė mums labai daug bėdos. Iš pradžių jį dengė Simas Jasaitis, bet greitai prisirinko pražangų. Darjušui Lavrinovičiui taip pat buvo sunku, tik Paulius Jankūnas dar neblogai tvarkėsi. Stoję prieš tokius greitus aukštaūgius, akivaizdžiai pamatėme, kaip mums trūksta Lino Kleizos ir Jono Mačiulio, bet nieko čia nepakeisi“, - pastebėjo lietuvių vyriausiasis treneris.

„Rungtynių pradžioje prastai gynėmės, leidome priešininkams šeimininkauti po savo krepšiu ir tragiškai žaidėme du prieš du. Antrame kėlinyje smarkiai pagerinome šiuos tris esminius elementus, ir žaidimas persimainė“, - rungtynių lūžį analizavo D. Blattas.

Iki Turkijoje ekspertus žavėjusios gynybos – dar toli

Antroje rungtynių dalyje rusai, regis, tvirtai kontroliavo žaidimą, laukdami pergalingos finalinės sirenos, tačiau pakako vos kėlių minučių, kad lietuviai nutrintų šypsenas nuo Rusijos ekipos žaidėjų veidų.

9 taškus pelnęs ir net 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs Šarūnas Jasikevičius pradėjo galingą savo ekipos spurtą, iki kurio sėkmingos kulminacijos pritrūko vos poros tiksliau sužaistų epizodų.

„Buvome prisiviję varžovus pakankamai arti, bet nelemtos klaidos asmeniškai ginantis neleido iki galo užbaigti darbo“, - sakė K. Kemzūra, kuriam auklėtinių gynyba, ypač zoninė, vis dar kelia didžiausią galvos skausmą.

„Nesusitvarkėme su rusų greitu puolimu, prasiveržimais ir tiesiog vaikiškai klydome gindamiesi aikšte. Taip gintis jokiu būdu negalime. Iki šiol pasirengimo metu aikštės gynybai labai didelio dėmesio neskyrėme, bet privalėsime ją smarkiai pagerinti, kad šis žaidimo elementas būtų toks pats naudingas kaip pasaulio čempionate Turkijoje“, - aiškino specialistas.

Kvapo kol kas pakanka

Jau šeštadienį Lietuvos rinktinės laukia trečioji kontrolinė dvikova iš eilės – šįsyk lietuvių oponentais Panevėžyje bus Latvijos krepšininkai. Tokį draugiškų mačų tvarkaraštį Europos pirmenybių šeimininkų trenerių štabas sudėliojo modeliuodamas čempionate laukiančias rungtynių serijas.

„Repetuojame grupės varžybas. Mums toks maratonas turi padėti čempionate: juk niekas nesuprastų, jei po trečiųjų rungtynių pasakytume, kad jau pavargome. Galiu patvirtinti, kad, bent jau po dviejų dienų, fiziškai šį egzaminą išlaikėme“, - teigė K. Kemzūra.

Pasak jo, šeštadienį į aikštę vis dar negalės išbėgti ne tik alkūnę susižeidęs R. Javtokas, bet ir petį tarumavęs D. Songaila.

„Nerizikuosime, bet situacija nėra labai bloga, gydytojai suteikė daug vilčių dėl abiejų žaidėjų“, - optimistiškai nusiteikęs buvo treneris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją