Tai kartu ir gaubia Lietuvos rinktinės žaidimą miglotomis perspektyvomis Europos krepšinio čempionate.

Draugiškos mačas su Rusijos rinktine, anot R. Kaukėno, parodė, kad lietuvių žaidimas toli gražu dar nėra aukštos kokybės, nors iki Europos krepšinio čempionato pradžios lieka vis mažiau laiko.

„Priežastys: prasta gynyba, vėlgi klaidos. Tai tarsi kažkokia liga. Pirmus du kėlinukus gynėmės prastai. Trečiame ir ketvirtame kėliniuose truputėlį pradėjome gintis geriau, bet pritrūko jėgų pačioje pabaigoje. Prametėme daug laisvų metimų, daug prarastų kamuolių. Visa tai skausmingai atsiliepia. Vyrai gal buvo ir emociškai pavargę po vakarykščių (ketvirtadienio - DELFI) rungtynių Kaune“.

R. Kaukėnas sakė, kad pastarosios rungtynės buvo gera pamoka Lietuvos rinktinei, kaip reikia nusiteikti artėjančiam varžybų maratonui per krepšinio čempionatą.

„Reikia mokėti psichologiškai pasirengti antroms rungtynėms iš eilės. Reikia išmokti žaisti prieš fiziškai pajėgius varžovus, kurie gal net stipresni už mus, ir sugebėti sustabdyti tokius žaidėjus, kaip (Andrejus) Kirilenka ar (Timofejus) Mozgovas. Viskas susideda į psichologinį pasirengimą“.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Marijonas Petravičius šių rungtynių labai nesureikšmina bei sako, kad trūko traumuotų lietuvių aukštaūgių indėlio.

„Atsipalaidavimo tikrai nebuvo. Tiesiog, antros varžybos iš eilės. Fiziškai visi normaliai jautėmės, bet rusų komanda buvo kažkiek šviežesni. Jie vakar (ketvirtadienį - DELFI) nežaidė. Aišku, niekada nėra gerai, kad antrą kartą praloši tam pačiam priešininkui. Gerai, kad tai tik draugiškos varžybos ir reikia mokytis iš klaidų. Šiandien buvo vis dar banguotas žaidimas. Reiktų klaidų daryti, mažiau skubotų sprendimų priimti”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją