Nesureguliavo garso

Bene labiausiai pastebimas nesklandumas atidarymo ceremonijos metu – nesureguliuotas garsas.

Pirmosios atidarymo ceremonijos dalies metu buvo sunku suprasti, ką kalbą pagrindinis mistinės pasakos herojus.

„Arenoje sumontuota sistema, kuri leidžia garsą pritaikyti įvairiems renginiams. Šį kartą garsas buvo sureguliuotas koncertui, o du renginiai – atidarymo ceremonija ir krepšinio rungtynės – buvo suplakti į vieną“, – DELFI sakė Kauno savivaldybės Statybų skyriaus vedėjas Vigimantas Abramavičius.

Kai kurie žiūrovai skundėsi, kad sumokėję nemažą sumą už bilietą vietoje savo vietų buvo pasiųsti sėdėti ant pristatomų kėdžių.

„Taip pat pasitaikė atvejų, kad kai kurios durys buvo užrakintos ar panašių nesklandumų. Man neteko girdėti, kad kai kurios žiūrovų kėdės buvo sulaužytos, tačiau, kad teko sėdėti ant pristatomų kėdžių, – tiesa“, – teigė V. Abramavičius.

Autorius liko patenkintas

„Žalgirio“ arenos autorius Eugenijus Miliūnas DELFI teigė, kad matė tam tikrų dalykų, kuriuos reikėtų taisyti, tačiau bendru vaizdu liko patenkintas.

„Pamačiau kai kurių dalykų. Galbūt operatorius padarė ne viską taip, kaip žmonėms judėti. O apskritai, mano manymu, viskas tvarkoje. Internete skaitinėjame atsiliepimus, nes geriausiai viską galima suvokti per daugelio nuomonę. Bet lyg ir nebuvo didelių problemų. Vis dėlto 15 tūkstančių žmonių – nemažas kiekis. Jokių ypatingų kamščių lyg ir nebuvo“, – sakė E. Miliūnas.

Architektas taip pat džiaugėsi, kad pavyko pasiekti pagrindinį tikslą.

„Mes norėjome, kad žmonės ateitų ir nesijaustų suspausti. Mes norėjome, kad žmonės jaustųsi laisvai, galėtų bendrauti, atsipalaiduoti. Atrodo, šį jausmą pavyko pasiekti“, – džiaugėsi architektas.

Dar laukia virtinė darbų

Daugeliui užkliuvo arenos viršutinis aukštas, kuriame nebuvo uždengti ir akį rėžė įvairūs mazgai.

Kaip DELFI teigė Kauno meras Rimantas Mikaitis, jau yra atvežtas specialus ažūrinis tinklas, kuriuo netrukus bus uždengtas viršutinis aukštas.

Taip pat planuojama peržiūrėti automobilių statymo Nemuno salos aikštelėse schemą.

Architektas E. Miliūnas svarstė, kad pirmajame renginyje automobilių saloje buvo gerokai per daug.

„Mano žiniomis, į atidarymą buvo pakviesta apie 1,5 tūkst. svečių, kurie norėjo patekti į salą, nors čia yra tik 500 vietų stovėjimo aikštelė“, – DELFI sakė E. Miliūnas.

„Žalgirio“ arenoje vyks Europos vyrų krepšinio čempionato finalinis etapas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją