„EuroBasket 2011“ – tai ne tik krepšinio aistros. Tai tikras socialinis reiškinys, galimybė per krepšinį sujungti skirtingus visuomenės sluoksnius, siekti kilnių tikslų.

Mažiau nei po dviejų savaičių Lietuva sieks kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordo. Tačiau tai nebus tiesiog rekordo siekimas. Tai bus akcija, prie kurios prisideda daugybė geros valios žmonių ir organizacijų“, - sako „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

Lietuvai 80 tūkst. kamuolių dovanoja Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA). Jais ne tik bus bandoma pasiekti pasaulio rekordą, kai rugpjūčio 29 d. visuose šešiuose Europos čempionato miestuose bus mušinėjami kamuoliai. Kamuolių bumbsėjimas, kuris truks penkias minutes, duos startą Europos čempionatui. Šie kamuoliai bus išdalyti akcijos dalyviams.

„Savo ruožtu žmonės, prisidėdami prie rekordo ir pasiimdami kamuolius, turi puikią progą patys kai ką duoti – tiems, kuriems to reikia. Ir džiugu, kad prie šios visuomeninės akcijos prisideda Lino Kleizos labdaros ir paramos fondas“, - sako M. Špokas.

Akcijos sumanytojai sulaukė laiškų su prašymais sudaryti galimybę prie „EuroBasket 2011“ renginių prisidėti ir žmonėms, kurie dėl įvairiausių priežasčių negali atvykti į Vilnių ar Alytų. Tad nuspręsta išplėsti akcijos geografiją ir socialini mąstą.

„Į mus kreipėsi Svėdasų, Legailių globos namų bendruomenės, prašydamos suteikti progą dalyvauti kamuolių mušinėjimo akcijoje. Analogiško prašymo sulaukėme ir iš Vėliučionių vaikų socializacijos centro. Suprasdami, kad šie žmonės neturi galimybės atvykti į akcijos miestus, nutarėme dalį kamuolių nugabenti jiems, taip įtraukiant į pasaulio rekordo siekimą“, - teigė vienas iš akcijos organizatorių, viešųjų ryšių agentūros „VIP Communications“ direktorius Darius Gudelis.

Pasaulio rekordo siekimo akcijos metu dalyvaujantys asmenys labdarai galės skirti pinigų sumą, pasirinktą savo nuožiūra. Šios lėšos bus renkamos akcijos vykdymo vietose, stebint auditoriams. Kita dalis lėšų gaunama mokėjimo pavedimais į L. Kleizos labdaros ir paramos fondo sąskaitą.

Informacija apie sąskaitoje per šį laikotarpį surinktas lėšas bus pateikta „EuroBasket 2011“ atidarymo šventės metu, fiksuojant labdaros ir rekordo akcijų pabaigą.

L. Kleiza pabrėžia, kad šia akcija visuomenė skatinama dar kartą atsigręžti į socialiai jautrias visuomenės grupes.

Pasirengimas kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordo siekimui vyksta sklandžiai. Šiai dienai jau yra pripūsta apie 25 tūkst. kamuolių. Interneto puslapyje www.fanspace2011.com/rekordas vyksta registraciją šiai akcijai. Užsiregistravusių skaičius artėja prie 10 tūkst.

Organizatoriai pastebi, kad didesnio aktyvumo išankstinėje registracijoje norėtųsi iš alytiškių ir šiauliečių.

„Iki šiol Lietuvoje nebuvo bandymų siekti tokio masto rekordo, tad mūsų agentūrai bus didelė garbė fiksuoti kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordą. Linkime organizatoriams sėkmės“, - sakė agentūros „Factum“ atstovas Laimis Bratikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją