„Organizuodami kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordo siekimą, tarptautinei bendruomenei dar kartą parodysime ką mums reiškia krepšinis ir kokie mes pakvaišę dėl šio žaidimo. Vertindamas pasirengimą čempionatui matau, kad Lietuva jau dabar švenčia krepšinio šventę – tikslas pasiektas“, - teigė „EuroBasket 2011“ organizacinio komiteto vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas.

„Kamuoliams jau parengėme beveik 400 kv. metrų dydžio patalpą – joje tikrai tilps ir bus saugiai laikomi tūkstančiai kamuolių iki pat jų transportavimo rekordo siekimui prie Baltojo tilto. Nors kamuolių pūtimo šventės ir jų sandėliavimo organizavimas – iš tiesų nemažas iššūkis, mielai jį prisiimame ir vertiname kaip gerą repeticiją prieš krepšinio čempionatą“, – sakė vieno sostinės prekybos ir pramogų centro vadovė ir akcijos organizatorė Inga Navickaitė.

Kamuolius pūsti netrukus pradės ir likusieji miestai: Alytus – rugpjūčio 16-23 d., Kaunas – rugpjūčio 19-28 d., Šiauliai – rugpjūčio 25-26 d., Panevėžys – 26-27 d.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) Lietuvai dovanoja 80 tūkst. krepšinio kamuolių. Dalis jų skiriama ugdymo įstaigoms, o likusieji 60 tūkst. atiteks Lietuvos žmonėms, kurie dalyvaus kamuolių mušinėjimo pasaulio rekordo siekimo akcijoje. Siekiant pagerinti pasaulio rekordą, Vilniuje tam bus panaudota 15 tūkst. kamuolių, Kaune – 13 tūkst., Klaipėdoje – 10 tūkst., Šiauliuose ir Panevėžyje po 8 tūkst., o Alytuje – 6000 kamuolių.

Akcija vyks rugpjūčio 29 d. Alytuje, Klaipėdoje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose ir Vilniuje.

Akcijos vietos:

Alytus – aikštelė prie Sporto rūmų.
Kaunas – aikštelė prie prekybos centro „Mega“.
Klaipėda – aikštelė prie „Švyturio“ arenos.
Panevėžys – aikštelė prie „Cido“ arenos.
Šiauliai – aikštelė prie „Šiaulių“ arenos.
Vilnius – Upės gatvė prie Baltojo tilto.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją