„Ketverios rungtynės Klaipėdoje surengtos maksimaliai laikantis „EuroBasket 2011” reikalavimų. Tai buvo puiki galimybė realiai pasitikrinti visas organizacines grandis: nuo arenos techninės įrangos iki personalo, saugos tarnybų ir savanorių, identifikuoti problemas bei rasti jų sprendimus.

Galime drąsiai teigti, jog iš esmės nesklandumų nebuvo, o techninės bei organizacinės smulkmenos buvo išspręstos iki paskutinių rungtynių. Šiuo metu dėl Klaipėdos jau esame ramūs: pasirengimo „EuroBasket 2011“ startui egzaminą klaipėdiečiai išlaikė“, - sakė M. Špokas.

Savo ruožtu „Švyturio“ arenos direktorė Jolita Krickė džiaugėsi, jog krepšininkai bei aistruoliai liko patenkinti pirmomis profesionalaus krepšinio kovomis arenoje.

„Mes padarėme viską, kad pastatas ir jo sistemos veiktų pagal aukščiausio lygio varžybų standartus. Arena ką tik pastatyta, išbandyti jos maksimaliomis apkrovomis iki šiol neturėjome galimybės, tad mūsų žmonės dirbo per kiekvienerias rungtynes, reagavo į organizatorių pastabas ir operatyviai sprendė iškilusius nedidelius nesklandumus“, - sakė J. Krickė.

Naujutėlę „Švyturio“ areną labai teigiamai įvertino ir čia treniravęsi bei rungtyniavę Lietuvos, Latvijos, Slovėnijos bei Čekijos nacionalinių rinktinių krepšininkai. Istorines, pirmas rungtynes čia sužaidusios Latvijos rinktinės strategas Aivaras Bagatskis uostamiesčio areną apibūdino emocinga fraze: „čia žaisti mums buvo kaifas...“.

Gerų vertinimų negailėjo ir kitų rinktinių atstovai, ypač pabrėždami arenos jaukumą bei gerą atmosferą per rungtynes.

Didžiausio krepšinio gerbėjų susidomėjimo sulaukė draugiškos rungtynės, kurias žaidė Lietuvos nacionalinė rinktinė. Į lietuvių rungtynes su Slovėnijos ir Čekijos komandomis visi bilietai buvo parduoti likus kelioms dienoms iki jų. Kontrolinių rungtynių ciklui buvo akredituota beveik 100 Lietuvos ir uostamiestyje žaidusių valstybių komandų žurnalistų.

Klaipėdoje vyks „EuroBasket 2011“ D grupės rungtynės, kurias žais Belgijos, Bulgarijos, Gruzijos, Rusijos, Slovėnijos ir Ukrainos rinktinės.

Netrukus pasirengimo Europos čempionatui egzaminą laikys ir naujai pastatyta Kauno „Žalgirio“ arena. Rugpjūčio 18-ą Lietuvos vyrų rinktinė ten žais su Ispanijos nacionaline komanda.

„EuroBasket 2011" vyks 2011 m. rugpjūčio 31 - rugsėjo 18 d. šešiuose Lietuvos miestuose: Alytuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune. Jame dalyvaus 24 stipriausios Europos krepšinio rinktinės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją