Rinktinės, į kurios duris vis garsiau beldžiasi jaunosios kartos aukštaūgiai, treniruotėse dėl vietos po saule teks pakovoti ir linksmų plaučių Sienos „Montepaschi“ klubo legionieriui iš Lietuvos.

„Esu toks pat kandidatas kaip ir visi – mano šansai išlikti komandoje yra 50 prieš 50“, – teigė K. Lavrinovičius.

Nors Italijos pirmenybės finišavo paskutinės Europoje, nugalėtojų titulą „Montepaschi“ ekipai padėjęs apginti 31-erių puolėjas tvirtina esąs sklidinas jėgų ir pasiruošęs atkakliu darbu rinktinės stovykloje užsitarnauti trenerių pasitikėjimą.

Net kalbėdamas su DELFI žurnalistu prieš ekipos vakarinės treniruotės pradžią K. Lavrinovičius aukštai kilnodamas kojas trypia vietoje, neleisdamas atvėsti raumenims, ir be perstojo mušinėja kamuolį į Druskininkų sporto centro salės parketą.

- Niekaip negalite nustygti vietoje. Gerai pailsėjote po klubinio sezono pabaigos? - DELFI paklausė K. Lavrinovičiaus.

- Taip, esu kupinas energijos. Atostogavau lygiai mėnesį, pabuvau su šeima. Su žmona savaitei buvome nuvažiavę į Ispaniją, vėliau vykome pas žmonos tėvus į Rusiją. Su Darjušu šįkart atostogas leidome atskirai – jau pernai užtektinai kartu prisiilsėjome, nusibodome vienas kitam.

- Sakėte, kad šansus patekti į galutinę rinktinės sudėtį ar likti už jos borto vertinate vienodai. Ar tikrai konkurencija tarp aukštaūgių bus tokia rimta?

- Taip. Man atrodo, kad visi priekinės linijos žaidėjai yra panašaus lygio, todėl viską lems trenerio sprendimas. Žinoma, jis priklausys ir nuo mūsų pačių – kaip atrodysime treniruotėse, kiek pastangų įdėsime.

Todėl galiu pasakyti, kad mes su Darjušu čia atvažiavome dirbti. Kita vertus, svarbu bus ir tai, kurie žaidėjai geriau pritaps prie trenerio taktikos, pasirodys tinkamesni jo sumanymams.

- Krepšinio mėgėjai dažnai lygina vyresnės ir jaunesnės kartų krepšininkus. Jūsų nuomone, kas laimėtų žaidžiant du prieš du: broliai ar būsimų NBA naujokų duetas Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas?

- Nežinau, nežinau... Būnant užsienyje jų žaidimą rečiau tenka matyti. Žinoma, Donato pasirodymų esu nemažai matęs ir pats prieš jį žaidęs (D. Motiejūnas rungtyniauja Trevizo „Benetton“ klube iš Italijos – DELFI). Jis – geras, talentingas žaidėjas, kurio laukia didelė ateitis.

- Kalbant apie Italiją, „Montepaschi“ klubas šią vasarą intensyviai perrikiuoja krepšininkų gretas. Esate tikras, kad kitą sezoną tiek jūs, tiek kitas lietuvis Rimantas Kaukėnas toliau rungtyniausite Sienoje?

- Mes abu turime galiojančius kontraktus. Net jei klubas viršytų legionierių limitą, kuris taikomas Italijos čempionate, nieko baisaus nebūtų: svarbiausia yra Eurolyga. O Sienoje viskas mane tenkina: makaronai geri, picos geros, oras – taip pat. Žinoma, ir komanda gera.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją