Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas ir Lietuvos rinktinės vadovas Algimantas Pavilonis, atsakydamas į Eltos klausimą, ar atsistatydinimas bus priimtas, teigė vienas negalįs visko spręsti.

"Tokius klausimus sprendžia ne federacijos prezidentas. Aš negaliu vietoj Jono pastatyti Petrą," - sakė A.Pavilonis. - Dabartinis treneris padarė tokį sprendimą, o viską spręs federacijos Vykdomasis komitetas. Susirinksim ir svarstysim, ką daryti."

Jo teigimu, darbo sutartis buvo sudaryta tik su J.Kazlausku, o jo pagalbininkai dirbo be nuolatinio atlyginimo.

"Paprastai būna taip, kad sutartis su treneriu sudarome konkrečiam čempionatui jaunimo atveju arba nacionalinės rinktinės olimpiniam ciklui," - sakė LKF prezidentas.

Klausiamas, ar negali būti taip, kad J.Kazlauskas vėl vadovaus rinktinei netrukus prasidedančiose 2003 metų čempionato atrankos varžybose, pats treneris užtikrino, jog "tokių variantų nėra". Jis neatsakė ir į klausimą ar sutiktų dirbti asistentu.

Kas galėtų būti naujuoju rinktinės treneriu? J.Kazlauskas sakė, kad šalyje gerų trenerių netrūksta, net klubų jiems per mažai, o realiais pretendentais gali būti jo asistentai. "Kad ir Sireika," - sakė J.Kazlauskas, tačiau daugeliui pasirodė, kad visa tai buvo ištarta ne be ironijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją