Jos teigimu, prezidentė labai džiaugiasi, kad čempionate panoro talkinti apie 6 tūkst. savanorių.

"Prezidentės teigimu, tai vakarietiškos valstybės požymis", - sakė D. Ulbinaitė ir pridūrė, kad šalies vadovė netrukus pasirašys Seimo patvirtintą Savanoriškos veiklos įstatymą.

"Tai (savanorystė - BNS) svarbu ne tik čempionato metu, bet apskritai valstybės gyvenime", - prezidentės poziciją pristatė D. Ulbinaitė.

Valstybės vadovės teigimu, svarbiausia čempionatui yra arenų įrengimas, šiems darbams turi būti teikiamas prioritetas, o atsakomybę už juos prisiimti turi ir statytojai, ir savivaldybės.

Europos vyrų krepšinio čempionato vykdomasis direktorius Mindaugas Špokas po susitikimo su prezidente žurnalistams sakė, kad rengiantis čempionatui liko padaryti smulkūs darbai, tarp kurių - Kauno ir Klaipėdos arenų išbandymas.

"Aišku, ką ir prezidentė minėjo, arenų vėlavimas mums darbo nepalengvina", - tvirtino jis.

M. Špoko teigimu, tikimasi, kad čempionato metu į Lietuvą atvyks apie 30 tūkst. svečių iš užsienio.

Europos vyrų krepšinio čempionato vyriausybinės darbo grupės vadovas Raimundas Alekna užtikrino, kad pasirengimas Senojo žemyno pirmenybėms vysta labai sklandžiai. Organizatorių nuveiktą darbą jis apibūdino kaip titanišką "turint omenyje, kad Lietuva nėra tokia valstybė, kuri turi didžiulius žmogiškuosius ir finansinius resursus".

R. Alekna taip pat apgailestavo, kad kai kurie verslininkai į čempionatą žiūri savanaudiškai ir neatsakingai.

"Turiu omeny tai, kad kai kas, natūralu, nori užsidirbti iš čempionato, tačiau tas noras uždirbti neturėtų kirstis su svetingumu", - pabrėžė jis.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugpjūčio 31-rugsėjo 18 dienomis Lietuvoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją