Dviejų lygių varžovų kovoje įvarčius mušė tik portugalai. Du į priešininkų vartus, vieną - į savuosius. Prieš šį mačą futbolo specialistai prognozavo, jog įvarčių neturėtų pritrūkti, nes abi komandos žaidžia gana atvirą ir azartišką futbolą. Visgi, rungtynių metu buvo jaučiamas atakų organizatorių atsargumas - pernelyg ilgas kelias jau buvo nueitas ir žaidėjai stengėsi nerizikuoti. Olandų gretose, ketvirtfinalyje su švedais gerai pasirodęs ir lemtingą 11 metrų baudinį įmušęs, Arjenas Robennas netgi persistengė. Jaunasis žaidėjas dažnai perlaikydavo kamuolį, o jo perdavimams vis trūko tikslumo. Šiame mače jis, deja, pasižymėjo tik tuo, jog už vaidybą "uždirbo" geltoną kortelę ir galu gale 81-ąją minutę buvo pakeistas patyrusiu Pierre'u van Hooijdonku (Pjeru van Hoidonku).

Visgi rungtynių eigoje po truputį išryškėjo šeimininkų portugalų žaidybinė persvara. Pagrindiniai jų ginklai atsispindi ir varžybų statistikoje. Abu portugalų įvarčiai į olandų vartus krito po kampinių, kuriuos jie kėlė 9, o Olandijos futbolininkai tik 2 kartus. Pirmasis rungtynių įvartis buvo pelnytas 26-ąją susitikimo minutę, kai jaunasis Portugalijos futbolo talentas Christianas Ronaldo (Kristianas Ronaldu) po kampinio galva nukreipė kamuolį į vartininko Edwino van der Saro (Edvino van der Saro) ir...saugo Edgaro Davidso saugomus vartus. Ką vartuose veikė E.Davidsas? Stovėjo ir "prilaikė" skersinį. Tokia jo poza liko ir kamuoliui jau įskridus į vartus. Tuo metu, be C.Ronaldo, dar du portugalų žaidėjai liko be priežiūros...

Pirmajame kėlinyje olandai taip pat įmušė vieną įvartį, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę. Su tuo niekaip negalėjęs sutikti įvarčio autorius Markas Overmarsas, už ginčus su arbitrais "užsidirbo" geltoną kortelę, ir antrajame kėlinyje jau nebepasirodė. Vietoj jo į aikštę buvo išleistas Roy'us Makaay (Rojus Makajus).

Antrasis įvartis taipogi privertė suabejoti Olandijos rinktinės gynėjų egzistavimu aikštėje. Po varžybų arbitro Anderso Frisko paskirto eilinio kampinio į olandų vartus, smūgiuoti pasiruošė pirmojo įvarčio autorius C. Ronaldo. Tik šį kartą jis pasirinko kitą sprendimą. Puolėjas šiek tiek atmetė atgal kamuolį Manichei Ribeiro (Manišei Ribeiru) ir šis puikiu bei tiksliu smūgiu pasiuntė jį į tolimąjį E.van der Saro vartų kampą. Tik šįkart to pačio kampo be vartininko niekas nesaugojo. Kaip ir Maniches Ribeiro, kuris prieš smūgį turbūt net nepatikėjo savo vienatve.

Jau po 5 minučių Olandijos futbolininkai surengė pavojingą ataką prie priešininkų vartų. Kairiuoju kraštu prasiveržęs gynėjas Giovanni van Bronckhorstas (Džovanis van Bronkhorstas) bandė smūgiuoti kamuolį link vartų Ruudui van Nistelrooy (Rudui van Nistelrojui), tačiau priešais pastarąjį užlindęs Jorge Andrade (Žoržė Andradė) nestipriai pamušė kamuolį. Olandų džiaugsmui pamuštas kamuolys peršoko vartininką ir įskriejo ne kur kitur, o tiesiai į portugalų vartus. Rezultatas tapo 2:1 ir intriga buvo sugrąžinta.

Tačiau aikštėje niekas nesikeitė. Olandams vis trūko tikslumo, o portugalai dar ne kartą galėjo rezultatą ir padidinti. Abiejų komandų žaidėjų pastangas jau akivaizdžiai pradėjo įtakoti nuovargis. Olandijos rinktinės treneris Dickas Advocaatas (Dikas Advokatas) dar bandė gelbėtis keitimais, tačiau rungtynių baigtis jau buvo nulemta.

Turnyrą pradėję pralaimėjimu šeimininkai su kiekvienu maču įgauna pagreitį, na, o olandai...Olandų gaila, nes čempionatą paliko viena iš geriausią puolėjų arsenalą (t.y. stimulą žiūrovams) turinčių komandų. Tačiau šį kartą puolėjai ir olandų fanai liko be nieko. Na, tiesa, gėlės jų šalyje auga gražios...

Varžybų statistika:

Portugalija - Olandija 2:1 (1:0)

Įvarčiai: Christiano Ronaldo 26', Maniche Ribeiro 58', Jorge Andrade (į savus vartus) 63'

Portugalija (4-5-1): 1-Ricardo; 13-Miguel, 16-Ricardo Carvalho, 4-Jorge Andrade, 14-Nuno Valente; 6-Costinha, 18-Maniche (5-Fernando Couto, 87 min.), 20-Deco, 7-Luis Figo, 17-Cristiano Ronaldo (8-Armando Petit, 68 min.); 9-Pauleta (21-Nuno Gomes, 75 min.)

Olandija (4-3-3): 1-Edwin van der Sar; 2-Michael Reiziger, 4-Wilfred Bouma (11-Rafael van der Vaart, 56 min.), 3-Jaap Stam, 5-Giovanni van Bronckhorst; 20-Clarence Seedorf, 8-Edgar Davids, 6-Philip Cocu; 16-Marc Overmars (12-Roy Makaay, 46 min.), 10-Ruud van Nistelrooy, 19-Arjen Robben (17-Pierre van Hooijdonk, 81)

Smūgiai į vartų stačiakampį: Portugalija 7 - Olandija 1

Viso smūgių: Portugalija 12 - Olandija 7

Pražangos: Portugalija 22 - Olandija 20

Kampiniai: Portugalija 9 - Olandija 2

Kamuolio valdymas: Portugalija 47% - Olandija 53%

Nuošalės: Portugalija 5 - Olandija 3

Geltonos kortelės: Portugalija 3 - Olandija 2

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją